fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de reden dat Claudia de Breij gisteren bij DWDD in tranen was

Helaas heb ik in de loop der jaren afscheid moeten nemen van veel lieverds in mijn leven. Mijn ouders, mijn schoonouders, grootouders, vrienden, ooms en tantes. En iedere keer raakte dat me op een verschillende manier. Natuurlijk ook omdat je relatie met iedereen anders was.

Huilbui in pizzeria

Het gekke is dat ik direct na het overlijden van mijn vader niet zo veel heb gehuild, maar later des te meer. Ik huilde niet omdat hij dood was, maar omdat ik hem verschrikkelijk miste, hem wilde vertellen hoe goed het met mijn meisjes ging. Hoe gelukkig ik met mijn gezin ben en dat ik hem zo graag nog een keer zou willen knuffelen. En het besef dat ik dat nooit meer zou kunnen doen, hem nooit meer zou zien, maakte dat ik middenin een afhaalpizzeria op een camping in Italie uitbarstte in een gigantische huilbui!

Gevoel Claudia zo herkenbaar

Het gesprek met Claudia de Breij gisteravond in DWDD ging ook over het verlies van een naaste. Gelukkig voor Claudia heeft ze nog niet veel hoeven rouwen in haar leven, maar net genoeg om ’te weten dat ik er niet goed in ben’. Ze wordt in de uitzending overvallen door tranen. Haar oom is een aantal jaar geleden overleden. „Ik vind dat zo lastig, zo emotioneel. Het was een heel dierbare oom, een soort vader erbij voor mijn broer en mij. Hij was 66.” Toen hij stierf realiseerde ze zich dat ze doodgaan op zich niet zo erg vindt, maar het feit dat ’jij er niet meer bent’. En dat verwoordt precies wat ik ook heb ervaren.

Waar jij geen woorden voor hebt

Claudia vond hierbij veel troost bij het liedje Fire and Rain, van James Taylor. „Voor als je echt niet meer weet waar je je aan vast moet klampen. Het bezingt waar jij geen woorden voor hebt.”

Hieronder het gesprek met Claudia en ze zingt ook het liedje van James Taylor.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook