fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit heb je nodig voor een opgeruimde berging

opgeruimde berging

Heb jij een berging, een garage of een ruimte waar troep opgeborgen moet worden, dan herken je dit vast wel. Deze ruimtes worden al snel aan hun lot overgelaten, omdat er toch een hoop troep staat. Veel mensen zien het nut er niet van in om deze plek goed te organiseren en netjes op te ruimen. Ontzettend zonde, want zo vind je je spullen een stuk sneller. Daarnaast oogt het veel netter. Hoe zorg je ervoor dat jouw rommelruimte snel georganiseerd wordt? Door het inzetten van deze hulpitems!

Maak een plan

Het eerste wat je moet doen is een plan maken. Welke spullen moet je allemaal kwijt in de berging en hoe wil je dit het liefste vormgeven? Je kunt hier waarschijnlijk veel meer kwijt dan je in eerste instantie denkt, dus maak van tevoren een helder plan. Ruim ook al je spullen goed op en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Categoriseer je spullen en zorg voor overzicht. Hierna kun je naar de bouwmarkt om het een en ander in huis te halen.

Een stellingkast

Het eerste wat je nodig hebt is één of meerdere stellingkasten. Dit zijn open kasten met meerdere niveaus die jou overzicht geven en optimaal gebruik laten maken van de ruimte. Het zijn misschien niet de meest sexy kasten, maar in een berghok hoeft dit natuurlijk ook helemaal niet. Het gaat nu om het praktische aspect, nietwaar? Een stellingkast kun je van verschillende formaten, breedtes en hoogtes aanschaffen. Meet de ruimte dus eerst goed op voordat je er een of meerdere koopt.

Opbergboxen

Je zal spullen moeten gaan categoriseren om ze netjes op te bergen. Hier heb je opbergboxen voor nodig, zodat je alles netjes bij elkaar houdt. Niet alleen zorgt dit voor een fysieke scheiding van allerlei producten en items, maar ook zorgt het voor een net overzicht. Zeg nu zelf, een stellingkast vol opbergboxen ziet er een stuk netter uit dan stellingkasten die bomvol staan met allemaal losse items?! Scoor meerdere, identieke opbergboxen die exact in de stellingkast passen. Hierdoor voorkom je dat je er toch nog spullen naast neerzet.

Label alles netjes

Nu je alles goed opgeborgen hebt is het handig om alle boxen een label te geven. Wat heb je waarin gestopt en hoe kun je het terugvinden over een tijdje? Na een aantal maanden zit natuurlijk niet alles vers in je geheugen, waardoor het je flink wat tijd kan kosten om alles terug te vinden. Pak de labelprinter er dus maar snel bij en geef elke box een apart label. Jouw berging zag er nooit netter uit!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door cottonbro studio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook