fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dierentuinen en pretparken op de bres voor ernstig zieke kinderen

Vanaf 1 juli 2014 doneren vijf grote dierentuinen en pretparken een gedeelte van hun entreekaartje aan stichting Beat Batten! om daarmee ernstig zieke kinderen te helpen. De Ziekte van Batten is een fatale stofwisselingsziekte die uitsluitend kinderen treft: reden voor de parken Slagharen, GaiaZoo, Duinrell, Ouwehands Dierenpark en Walibi om een gedeelte van hun entreegeld ter beschikking te stellen aan dit goede doel.

Beat-batten-verslaan-dp

Ambassadeur Erik de Zwart gaf deze week het startsein van de campagne via gratis ter beschikking gestelde commercials op de grote radio- en tv-zenders.

De Zwart: “Kinderen en plezier maken, het hoort bij elkaar. Maar onbezorgd genieten kan niet meer als je als kind de Ziekte van Batten hebt. Het is een fatale stofwisselingsziekte die ertoe leidt dat kinderen eerst blind worden en vervolgens te kampen krijgen met epilepsie, geheugenverlies en uitval van spieren. Momenteel is er geen medicijn beschikbaar waardoor deze patiëntjes uiteindelijk veel te jong sterven. Daar moet een einde aan komen.”

Ronald Jansen is voorzitter van de Stichting Beat Batten!. Hij is de vader van Roel, één van de kinderen die getroffen is door de Ziekte van Batten. Jansen: “Het ontroert me om te zien hoeveel partijen belangeloos hun medewerking hebben verleend aan deze actie. Zonder de betrokkenheid van de dierentuinen, pretparken en verschillende mediapartners was deze actie nooit gelukt. Voor ieder entreebewijs dat via onze website www.beatbatten.com wordt verkocht, wordt de komende tijd een belangrijk gedeelte van de entreeprijs gedoneerd aan Beat Batten!. Ik hoop dat Nederland massaal via onze website kaarten bestelt en een dagje uit gaat voor het goede doel! Met al het ingezamelde geld wordt onderzoek mogelijk gemaakt waarmee we in de toekomst de Ziekte van Batten willen verslaan.”

Over Stichting Beat Batten!

De stichting Beat Batten! is eind 2007 opgericht door Gijsbert en Laura den Hertog, nadat ze hadden gehoord dat hun kind Warner lijdt aan de Ziekte van Batten. Beat Batten! (‘Versla Batten!’) heeft als doel te komen tot een therapie voor genezing of behandeling van de zeer ernstige stofwisselingsziekte Batten. Dit wil zij bereiken door zorgvuldig geselecteerd wetenschappelijk onderzoek wereldwijd financieel te ondersteunen. De stichting heeft geen winstoogmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Meer informatie is te vinden op www.beatbatten.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook