fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze zeven dingen in huis maken je doodmoe

Herken jij dat gevoel dat je vol energie thuis komt van een leuk uitje of een dag werken. Je neemt je voor om lekker veel te doen, maar als je eenmaal thuis bent ebt dat gevoel snel weg. Je ploft neer en je plannetjes om je huis eens lekker schoon te maken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het zou door de volgende dingen in huis kunnen komen.

1. Warmte in huis. Zeker in de herfst en de winter kan de warmte in huis je overvallen, waardoor je na 2 minuten op de bank al slaperig wordt. Zet je binnen temperatuur niet te hoog en zorg, ook in de winter, voor frisse lucht in huis.

2. Geurkaarsjes. Zeker als je bijvoorbeeld lavendel gebruikt. Dit kan er voor zorgen dat je enorm ontspannen raakt en eigenlijk het liefst de hele avond op de bank wilt liggen. Gebruik deze olie of geur lekker in de badkamer voordat je naar bed gaat, maar niet in je woonkamer.

3. Kleuren in je huis. Op Lifehacking.nl lazen we dat de kleur blauw ervoor kan zorgen dat je hartslag vertraagt, je bloeddruk verlaagt en dat je er slaperig van wordt. Dé ideale kleur dus voor de slaapkamer, maar niet voor de woonkamer. Zeker niet als je regelmatig aan de slag moet in huis.

4. Troep in huis. Dat kan je een opgejaagd gevoel geven waardoor je zelfs gestrest kan worden.

5. Stank. Bijvoorbeeld als je mensen hebt die in huis roken of er van houden om te frituren. Deze geuren maken je echt vermoeid.

6. Bepaalde personen. Er zijn mensen die alle energie uit je weg trekken. Mogelijk doordat ze te veel praten, continu het conflict opzoeken of juist helemaal niets zeggen (waardoor jij steeds het idee hebt dat je het gesprek op gang moet houden).

7. Licht. Voor mij persoonlijk geldt: hoe meer licht, hoe beter. Als het zonnetje mijn huis in schijnt dan ben ik niet te houden. Is het herfst dan zet ik soms (ook overdag) alle lampen in huis aan om me energiek te voelen. Te veel licht in mijn slaapkamer zorgt juist weer voor vermoeidheid, omdat ik ’s nachts dan korter slaap.

We zijn heel benieuwd of deze dingen voor jou ook echte energiesluipers zijn. Of heb jij misschien andere dingen in huis die je echt moe maken? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook