fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze Nederlandse pretparken zijn leuk voor jong en oud!

Als kind vond ik weinig leuker dan een dagje naar het pretpark. De spanning van door zo’n park lopen, de achtbaan overwinnen waar je eigenlijk niet in durft en natuurlijk de gezellige sfeer: ik was er dol op. Zo goed als alle Nederlandse pretparken heb ik gezien. Van Slagharen tot Walibi en van Duinrell tot de Efteling; de een is nog leuker dan de ander. Na mijn tienerjaren, toen ik ging studeren en werken, ging ik nog maar zelden naar het pretpark. Nu ik zelf kinderen heb, zijn we het weer rustig aan het oppakken. En dat voelt goed! Ik was dan ook benieuwd naar welke Nederlandse pretparken leuk zijn voor jong en oud. Lees lekker mee!

Sophia wordt deze zomer 4 jaar en Helena is afgelopen week 2 jaar oud geworden. Als gezin gaan wij dus vooral naar pretparken waar voor ieder wat wils is. Zo is het belangrijk dat er voldoende attracties zijn voor kinderen van 4 jaar en jonger, maar ook dat wij als ouders aan onze trekken komen. In Nederland zijn veel attractieparken, maar welke pretparken in Nederland zijn nou het aller leukste voor jong en oud?

Efteling

Voor mij staat de Efteling toch wel met stip op één. Dit park met sprookjesthema roept zo veel nostalgie op en elke keer dat ik daar rondloop, denk ik weer terug aan mijn eigen jeugd. Het is een groot park dat constant in vernieuwing is. De afwisseling van nieuwe attracties en oude klassiekers maakt het onwijs gaaf. De Efteling beschikt daarnaast over onwijs veel attracties die leuk zijn voor elke leeftijd. Onze all time favorite is en blijft de Fata Morgana. Ook de kinderen vinden dit een spannende attractie en dit is dan ook altijd het eerste ritje als we het park inkomen.

Attractiepark Slagharen

Toen ik jong was heette Attractiepark Slagharen nog Ponypark Slagharen. Hier kwam in 2017 verandering in toen ze besloten te stoppen met de ponyritjes. Het Overijsselse park werd er niet minder leuk op en blijft een van de leukste parken voor jong en oud. Het leuke aan Attractiepark Slagharen is dat er niet alleen een pretpark is, maar ook een waterpark en een klimpark. Bang het niet in één dag allemaal te kunnen beleven? Dan is een verblijf in het vakantiepark natuurlijk mega leuk!

Duinrell

In Duinrell ben ik zelf één keer geweest en ik weet nog dat het een van de leukste dagen van mijn leven was. Net als de Efteling en Attractiepark Slagharen is ook Duinrell bij uitstek een park voor een bezoek met het hele gezin. Het park heeft onwijs veel leuke attracties voor (jonge) kinderen, zoals Rick’s Avonturen Burcht en de kikkerachtbaan. Een duik nemen in het grooste waterpark van de Benelux kan in het Tikibad, waar er voor zowel stoere tieners als jonge kinderen veel te beleven is. Zwemkleding mee dus! Alleen naar het park of alleen naar het zwembad? Dat kan; er zijn ook losse tickets te koop.

Ik krijg helemaal zin om naar al deze leuke parken te gaan! Jij ook? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we hartstikke leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook