fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze duurzame wandrekken zijn prachtig én mega handig in heel het huis!

wandrekken duurzaam

Soms stuit je op bedrijven die het anders doen. Bedrijven die niet alleen kijken naar winst maken, maar ook ambities hebben op het gebied van duurzaamheid, innovatie en sociaal verantwoord produceren. Eén van deze bedrijven is Tolhuijs, een Nederlands designmerk met prachtige wandrekken, lampen, tafels en ook nog eens een hele mooie visie. Daar vertellen we je graag meer over!

Unieke werkwijze

Het unieke aan de producten van Tolhuijs is dat het ontwerpproces omgekeerd plaatsvindt. Waar de meeste ontwerpers éérst ontwerpen en pas daarna op zoek gaan naar materialen, keren ze dat bij Tolhuijs om. Hier wordt eerst gekeken naar welke materialen er voorhanden zijn en op basis hiervan wordt ontworpen. Dit zorgt voor uniek materiaalgebruik én hele gave productontwerpen.

FENCY wandrekken

Onze favoriet uit de lijn van Tolhuijs zijn toch wel de FENCY wandrekken. Deze rekken zijn multifunctioneel te gebruiken door het hele huis. Denk aan een rek voor in de keuken waar je keukengerei aan kunt ophangen, maar ook hele leuke kruidenplantjes in kunt neerzetten. Of gebruik hem in de badkamer voor al je toiletspullen en een handig spiegeltje. En wat dacht je van een FENCY wandrek in de hal, voor sleutels, post en wat emergency make-upjes?

Foto: @_finntage

Foto: @studioblondhout

Duurzaam paard van Troje

Hoewel ze bij Tolhuijs de focus op duurzaamheid hebben liggen, is het net zo belangrijk dat de producten er super strak uitzien. “Het product moet er vooral mooi uit zien. Zo krijg je automatisch het duurzame verhaal bij mensen in de woonkamer. Een duurzaam ‘Paard van Troje'”, zegt Bastiaan Tolhuijs, de man achter het concept.

Van zooi naar mooi – meer dan alleen wandrekken

Dat mooie design zie je naast in de wandrekken, ook terug in de andere producten van Tolhuijs. Echt gaaf vinden we ook de duurzaam geproduceerde lampen en tafels. En wist je dat Tolhuijs ook een boek heeft uitgebracht? In ‘Van zooi naar mooi‘ leer je alledaagse gebruiksvoorwerpen te hergebruiken en te upcycelen. Een boek met 33 creatieve manieren om van ‘afval’ nieuwe producten te maken. Heel cool!

Boek: Van Zooi naar Mooi

ABLE Upcycle tafel eiken

Hanglamp SPOOL Deluxe Koper

Sociale werkplaatsen en gevangenissen

De productie van de producten van Tolhuijs vindt zo veel mogelijk plaats in sociale werkplaatsen en gevangenissen. Op deze manier wil Tolhuijs deze personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om opnieuw te integreren in onze samenleving, en hen zo ook op een creatieve manier te opwaarderen in onze maatschappij.

Heel happy 

Wat een mooi merk, dat Tolhuijs! Echt een aanrader om je eens verder in hun producten en productiewijze te verdiepen. Dit soort bedrijven zijn voorlopers op het gebied van duurzaamheid en daar worden wij heel erg happy van bij Damespraatjes!

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. We zijn heel erg benieuwd wat jij van deze gave items vindt.

Foto’s boven artikel: @joelix en @keeelly91

Lees ook: Heb jij het snel koud? Draag dit kledingstuk dan niet!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook