fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 11 dingen kun je beter maar gewoon weggooien

Als ik terugkom van vakantie schrik ik meestal van de rommel bij mij in huis. Dingen die mij voor mijn vertrek niet meer opvielen. Maar na 2 weken in een keurig opgeruimde hotelkamer geslapen te hebben, vallen de volle laatjes, de stapeltjes post op de kast, uitpuilende wasmanden me rauw op mijn dak. Voordat mijn koffer is uitgepakt neem ik meestal één van die laatjes flink onderhanden. 

Laatst las ik een artikel op Lifehacking.nl en daarin stond een opsomming van een aantal dingen die je in huis hebt rondslingeren en die je maar het beste gewoon kunt weggooien. Hier op de redactie hebben we er zelf nog wat aan toegevoegd en komen we tot het volgende lijstje.

Dingen die je het beste kunt weggooien

1. Sleutels. Heb jij ook een laatje met allemaal sleutels, maar weet je niet eens meer waar ze van zijn? Maak een lijstje van de sleutels die je echt moet hebben, leg die sleutels apart en check of ze het ook echt doen en gooi de rest weg!

2. USB sticks. Vaak krijg je die ergens bij cadeau, maar mogelijk heb je er inmiddels zoveel liggen dat je ze nooit allemaal zult gebruiken. Check of er wat opstaat en gooi ze anders weg of maak er iemand anders blij mee. Tip: bewaar de sticks met de meeste ruimte of de hele mooie (ooit kreeg ik er één met Swarovski kristalletjes en die gooi ik natuurlijk never, nooit niet weg).

3. Flesjes crème die je niet meer gebruikt. Ik denk dat je badkamer kastje vol ligt met spulletjes die je niet meer gebruikt (bij mij is dat in ieder geval wel zo). Ook oude flesjes zonnebrandcreme kun je beter weggooien. En wat dacht je van oude mascara’s, lippenstift, monstertjes van de Douglas etc. Ook tandenborstels van logeetjes kun je beter weggooien.

4. Knopen. Vaak knip je braaf het zakje met knopen van een nieuw kledingstuk. Maar hoe vaak gebruik je die knopen nou echt!?

5. Messen. Heb jij messen die je nooit gebruikt omdat ze te bot zijn? Laat ze slijpen of gooi ze weg. Zo’n bestekla is toch al snel veel te vol. Check meteen of er niet veel meer “troepjes” in die bestekla liggen. Onlangs heb ik er een aantal oude lepeltjes uitgehaald, dat waren meer souvenirs dan dat ik ze echt gebruikte.

6. Oude handdoeken. Hiervoor kwamen we ook zo’n lieve tip tegen op Lifehacking.nl. Geef de oude handdoeken die je niet meer gebruikt aan het dierenasiel. Daar worden die handdoeken vaak gebruikt om puppy’s en jonge katjes warm te houden. Wat een fijne bestemming is dat voor je oude handdoek.

7. Lege pennen. Ik ben gek op pennen en helemaal als ze een bepaalde herinnering oproepen. Het is dan eigenlijk meer een souvenir en dat is natuurlijk geen reden om ze eindeloos rond te laten slingeren. Maak er een foto van met je telefoon en schrijf er bij wat die pen zo bijzonder maakte en gooi die pen dan weg. Net als al die andere pennen die het niet meer doen.

8. Oude herhaalreceptjes voor de apotheek. Vaak zijn ze maar een jaar geldig, maar ze blijven eindeloos in je laatje liggen.

9. Potjes met pillen. Breng de pillen die je niet meer gebruikt naar de apotheek. Kijk bij paracetamol ook tot wanneer je het kunt gebruiken. Is het over de datum neem ze dan niet meer in, want de werking kan afnemen.

10. Potjes saus in de deur van je koelkast. Natuurlijk is het het aller lekkerst om zelf sausjes te maken. Maar ja het is zo handig als je weining tijd hebt om een kant-en-klaar sausje te gebruiken. Mijn ervaring is dat die potjes geopend hooguit een paar weekjes lekker blijven, maar ze staan vaak maanden in de koelkast. De hoogte tijd om ze allemaal weg te gooien.

11. Gedateerde boeken en tijdschriften. Check jij de encyclopedie nog? En hoe vaak kijk je oude reisgidsen van je stedenvakanties nog in? Maak schoon schip en breng het naar de Kringloopwinkel. Dat geldt natuurlijk ook voor al die videobanden, dvd’s etc.

Kun jij nog wat aan dit lijstje toevoegen? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Zouden we erg leuk vinden :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

tjepkje -

wat doe je met oude fotocamera’s die op zijn en oude pasjes?.

Bobo Sims -

“Weggooien” is makkelijk gezegd, natuurlijk. Maar niet alles is echt iets voor de vuilniszak. Medicijnen gaan naar de apotheek, oude kleding in de kleding container, papier in de papierbak, glas in de glasbak, maar waar gaan sleutels het beste heen?
En dan deze: ik wil wel weten wat een mens doet om USB-sticks ergens bij te *krijgen*. Ik heb goed geld moeten neerleggen voor elke USB-stick die ik ooit heb gehad of nog heb. Die dingen groeien niet aan bomen.

Brenda -

Lingerie dat gaat rafelen. Ook daar kun je herinneringen aan hebben. En niet alleen sensuele ;-). Doe het in een tasje en berg het op als herinnering of gooi het weg. In je la laten liggen is alleen maar vulling dan.
En datzelfde geldt voor kleding. Als het weer mode wordt, kopen we het toch liever weer nieuw ????.

Reageer ook