fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik wil graag naar een parenclub. Hoe stel ik dit voor aan mijn man?

Ik wil graag naar een parenclub. Hoe stel ik dit voor bij mijn man?

Vera: Ik snap heel goed dat dit lastig kan zijn om met je man te bespreken. Veel vrouwen (en mannen trouwens ook) willen dit, maar durven er niet over te beginnen omdat ze bang zijn dat ze hun partner kwetsen. Logisch dat je er zo over denkt, vooral als jullie altijd een monogame relatie hebben gehad.

Toch zou ik er wel over beginnen. Het is heel belangrijk dat jij en je partner open zijn tegenover elkaar. En misschien is openheid op het gebied van intimiteit nog wel het belangrijkste.

Hoe pak je dit nou aan? Ik zou zeggen: niet tijdens de kerstgourmet met alle kinderen erbij. Ook niet vlak voor werk aan de ontbijttafel. Nee, begin erover op een rustig moment waar het onderwerp natuurlijk opgebracht wordt. Bijvoorbeeld tijdens een programma op televisie waar mensen dit ook doen, of als jullie vrienden hebben bezocht waarvan jij weet dat ze ook naar parenclubs gaan.

Tot slot: laat hem wel een beetje aan het idee wennen en zorg ervoor dat hij goed weet waarom jij het wil. Mis je de spanning, zeg dan eerlijk dat je wat spanning mist. Is dit iets wat je al lang in gedachten had, wees dan ook daar eerlijk over.

LEES HIER MEER VRAGEN DIE VERA EERDER AL BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook