fb
Damespraatjes Damespraatjes

De zon buitenshuis houden

De zomer is heerlijk. Het zonnetje schijnt, het is mooi weer en de tuin ziet er weer mooi uit. Toch kan de zon zorgen voor aardig wat overlast. Doordat deze op de ramen schijnt, kan het heel warm worden in huis. Op warme zomerdagen heb je dat liever niet. Het huis moet een plek worden om af te koelen. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waarmee je de zon buiten huis kan houden. Zo kan jij genieten van een koel huis.

Deuren en ramen dicht
Ramen en deuren dichthouden bij warm weer is verstandig. Dit zorgt ervoor dat er geen warme lucht naar binnen kan komen. Zodra de zon weg is, kun je alle ramen en deuren weer open zetten. Zo kan de eventuele warme lucht die binnen was, weer naar buiten. Ramen en deuren tegenover elkaar openzetten is daarbij handig. Zo kan de koelere lucht goed doorstromen.

Apparaten uit!
Huishoudelijke apparaten kunnen veel warmte genereren. Zorg dus dat deze uitstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vaatwasser en de wasmachine. Deze kunnen je beter ’s nachts hun werk laten doen. De droger heb je met warm weer niet nodig. De zon zorgt voor lekker ruikende droge was. Ook andere apparaten, zoals de tv, genereren veel warmte. Door deze uit te zetten, zorg je dus ook voor een koeler huis. Daarnaast is het uitzetten van apparaten ook nog eens goed voor het milieu en de portemonnee. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Shutters
Als jouw huis ze nog niet heeft zijn shutters een prima oplossing voor het warme weer. Hiermee kan je ook nog eens de lichtinval in huis mee bepalen. Daarnaast is het natuurlijk een mooie sfeervolle toevoeging aan het huis. Ook werken ze isolerend. In de winter houden ze de warmte binnen en in de zomer houden ze de warmte buiten. Je kunt ze voordelig kopen bij zonwering-vlaardingen.com. Deze webshop heeft ook nog andere opties voor het buiten houden van de zon. Denk bijvoorbeeld aan zonwering. Natuurlijk zijn er ook nog andere mogelijkheden beschikbaar. Deze kun je allemaal vinden bij deze handige webshop.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook