fb
Damespraatjes Damespraatjes

De winnaars van de vrijkaartjes voor de film Mary Shelley zijn bekend

Zin om lekker een avondje naar de film te gaan? Ja? Dan hebben we een leuk tip voor je: de film Mary Shelley, over de vrouw die Frankenstein bedacht. We mogen 3 x 2 vrijkaartjes weggeven voor deze filmm. Kijk onderaan dit artikel of je twee vrijkaartjes hebt gewonnen.

Hartstochtelijke affaire

Mary Shelley vertelt het verhaal van de rebelse en bevlogen tiener Mary, dochter van feministisch schrijfster Mary Wollstonecraft (The Vindication of the Rights of Woman). Wanneer ze op haar zeventiende voor de charmante dichter Percy Shelley valt, denkt Mary in hem een gelijkgestemde ziel te hebben gevonden. Hun hartstochtelijke affaire schokt hun omgeving en ze besluiten samen weg te lopen.

De geboorte van Frankenstein

Te gast in Zwitserland daagt Lord Byron zijn genodigden uit een spookverhaal te schrijven. Het is hier waar Mary een van de meest iconische personages allertijden, Frankenstein, schept. De samenleving van 1818 weigerde echter een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen, wat Mary geen andere keus liet dan de vooroordelen van de samenleving te trotseren om haar creatie én eigen identiteit te verdedigen. En dat pas in haar achttiende levensjaar.

Met o.a. Elle Fanning, Douglas Booth, Maisie Williams, Bel Powley, Tom Sturridge en Joanne Froggatt.
Regie: Haifaa Al-Mansour (WADJDA)

De trailer

De winactie

We mogen 3 x 2 filmkaartjes weggeven voor de film Mary Shelley. Dit zijn de winnaars:

  • Monica Verschoor
  • Hellen Dekker
  • Monique B-K

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

50 reacties

elletjee -

een vrouw die voor zichzelf en haar ideeen opkomt , en dan in die tijd, lijkt me een hele mooie film om te zien, en dat samen met mijn dochter

fokje bakkernes -

ik bewonder graag de kostuums

Marianne -

Lijkt me een prachtige film, goede acteurs ook.

Esther -

Heerlijk weg zwijmelen in een vrouwen film. Na het kijken van de trailer wil je alleen maar meer, en zeker deze keer. Nu duimen om de kaartjes te winnen, met deze getypte zinnen. Hopelijk kunnen we snel naar Mary Shelley gaan kijken, nee het is niet alleen maar over de rijken. Liefde en passy komt er aan de pas , dat is hoe ik het las. Een heerlijke film met verstand op nul dit is hoe ik de prijsvraag invul.

Lies -

Dit lijkt me echt een hele mooie en toffe film!! Ik doe heel graag mee!

Femke Willemse -

Graag!! Terwijl de meningen verdeelt zijn en sommige mensen niet milt schrijven over deze film zou ik hem graag zelf gaan zien om zo een eigen “ beeld” / mening te vormen over deze Biografie / Drama #duimen #nieuwsgierig ❤(ˆ‿ˆԅ)

Teun -

Mijn vriendin houdt heel erg van historische verhalen dus ik zou haar graag meenemen hiernaartoe.

Mirjam -

Een film met een bijzonder onderwerp en aparte wendingen in het verhaal. Prachtig.

Monique B-K -

Tijdens de trailer bekroop mij een heel akelig gevoel…maar ik wilde ‘m persé afkijken. Dan heb je het goed gedaan als filmmaker. Een film over hartstocht en liefde, maar met tevens zo’n donkere, nare kant.
Ik ben razend benieuwd naar deze film.

Anneliese de Waal -

Lijk me een prachtige film !!, zou deze film heel graag willen zien.
Waag graag een kans 🙂

Nina Haven -

Het lijkt me weer een heerlijk kostuumdrama!

marlies -

puur genieten!

fokje bakkernes -

Ik vind al die kostuums prachtig om te zien

Lisanne Bons -

Ik hou van kostuumdrama’s. De manier waarop mensen met elkaar omgaan door de regels en etiquette geeft een verhaal iets bijzonders. En ik hou wel van vrouwen die hun mannetje staan. Lijkt me een heerlijke film

Dikkiedik -

Wat een prachtige trailer! Een vrouw naar mijn hart die Mary, daar kunnen de jonge meiden van tegenwoordig nog veel van leren. Ik zou graag de film helemaal zien!

Angelique -

Heb de trailer gezien.
Ja nu ben ik wel nieuwsgierig naar de rest 😀
Hou van kostuumdrama’s die geen drama is maar gewoon een mooie film

Marleen -

Tja, wat kan ik hier nog aan toevoegen? Het lijkt me een prachtige film, over een top vrouw, die in die tijd voor haar zelf op kwam. Ik had de trailer eerder al gezien en toen had ik al besloten dat ik Mary Shelley wilde zien. Ik ben gek op films die zich afspelen in het verleden. Ik kan enorm genieten van de aankleding, de inrichting van huizen, de kleding, allerlei prachtige details. Dit is vast ook zo’n film waar ik nog lang aan zal terugdenken.

Ilona -

Ik ben dol op actrice Ellen Fanning en op films die zich rond 1800 afspelen. Met de prachtige klederdracht etc

Mirjam Hellingman -

Lijkt mij een zeer intrigerend verhaal. Hier zou ik heel graag met een vriendin naar toe gaan!

Marianne S. -

Een productie die behalve romantiek uiteindelijk gelukkig ook wat diepgang te bieden heeft. Behalve dat ik erg benieuwd ben naar het verhaal verheug ik me ook erg op het decors en de kostuums.

anja -

leuk deze film zou ik graag zien

Roos W -

Lijkt me spannend!

Robin -

Heb de trailer ook gezien, lijkt me zeker de moeite waard!

Georgia Germer -

prachtige cast!

Jessica Baarda -

Ik ben gek op alle verhalen rond het monster van Frankenstein geschreven door… Mary Shelley! Dus een avondje lekker genieten met mijn bff, ik doe mee!

Myrthe -

Er was denk ik wel wat lef voor nodig om in die tijd voor jezelf op te komen als vrouw! Ik ben benieuwd hoe de anderen met haar vasthoudendheid omgaan. Ik ga graag zien hoe Marie Shelley als een krachtig persoon wordt neergezet door Elle Fanning.

Carola -

Ik houd erg van kostuumdrama’s. De trailer stelt dat het niet alléén maar een kostuumdrama is, dus dat is helemaal boffen. Spanning en mooie plaatjes in één film!

Marja -

Een sterke vrouw in een mooie film. Ik ben heel erg benieuwd

Nicky -

Echt zo’n film die ik wil zien!

Michaela Schmidt -

Zoooo..lang niet meer naar de bios geweest. Zou het geweldig vinden, zeker een film met zo een interessant verhaal. Samen met een vriendin (en met onze bakjes vol lekkere hapjes) een gezellige avond van maken

Marjolein -

Historisch kostuumdrama! Erg mooi!

marijke mulder -

hou van deze soort filmen

Danielle -

De trailer maakt mij nieuwsgierig naar de hele film, lijkt me leuk!

Nelly -

Lijkt me een spannende en vooral ook mooi gemaakte film. ik loot graag mee.

Marina -

Ooh heerlijk dit soort films!

neeltje van der stap -

ik vind het heerlijk om films te kijken die in heel andere tijden afspelen !

Tamara -

Fijn, een spannende trailer. Benieuwd naar de film!

Hellen dekker -

Een prachtuge kijk op de moeder van Frankenstein en de geboorte van een van de meest iconische figuren uit horror geschiedenis ????

IlonaC -

Wat een spannende trailer! Ik zat nu al op het puntje van mijn stoel. Heerlijk!

Gé Geurtsen -

Trailer is veelbelovend!

Gerjan Palm -

Super, vrouwen die voor hun rechten opkwamen in het verleden, past ze in het rijtje: Jeanne d’Arc, Maria Magdalena en Cleopatra? Zou graag dit voor mij onbekende verhaal eens zien.

elletjee -

lijkt me geweldige film en mooi verhaal van een vrouw die in die tijd haar eigen pad volgden en zich door niemand liet tegenhouden.

Dineke Wiersema -

Ik zou deze film graag zien met mijn dochter !

jacqueline de Waal -

Hoop dat we erheen mogen lijkt ons een super mooie film

Ling -

Geschiedenis en mooie kostuums, lekker wegdromen naar het verleden.

Riet -

Ik zou heel graag het verhaal van Mary willen gaan zien omdat het verhaal van haar leven ook nu een inspiratiebron is voor alle vrouwen.
Zij wilde het niet alleen bij “damespraatjes” houden maar besloot, zo jong als ze was, haar eigen weg en de liefde van haar leven te volgen en zich niet door vooroordelen te laten leiden, maar het tegendeel te bewijzen. Een vrouw naar mijn hart !

Petra -

Dit ziet er prettig spookachtig uit wat op een groot bioscoopscherm echt genieten wordt. Een sterke dame die Mary Shelley.

Mascha -

Ik hou van kostuumdrama’s! De geschiedenis, mooie kleding. Dit verhaal maakt her nog specialer dat het gaat over de opstand van de dames.

Monica Verschoor -

Ik hou van vrouwen die voor hun eigen recht en werk opkomen. Iets wat jij maakt, doet, of schrijft, daar moet jij de credits voor krijgen.

Anna -

Lijkt me gewoon een super mooie film!!

Reageer ook