fb
Damespraatjes Damespraatjes

De voordelen van kunstgras

Het weekend is alweer bijna voorbij en nog steeds ligt je gazonnetje er ongemaaid bij. Je leest net een artikel over de voordelen van kunstgras en begint geïnteresseerd te raken. Wat zou het heerlijk zijn om dit weekend niet te hoeven maaien.

We horen bovenstaand verhaal best vaak. Mensen willen een mooi, groen grasveld in de tuin, maar niet de lasten. Kunstgras kan dan wel heel handig zijn. Hier een aantal voordelen op een rij.

1. Nooit meer maaien. Als je een tuin hebt waar gras in ligt, dan heb je vermoedelijk ook nog wel wat borders die onderhoud nodig hebben. Snoeien, onkruid wieden etc. Nu kom je daar bijna niet aan toe omdat je altijd eerst iedere week het gras maait en daarna geen tijd meer hebt om andere dingen in de tuin te doen. Met een kunstgras tapijt kun je direct aan het wieden beginnen op zaterdagochtend en ligt je tuin er het hele weekend prachtig bij.

2. Je buren zullen blij zijn. Een grasmaaier maakt altijd een hoop herrie en daar zijn zij niet blij mee. Want ben je er lekker vroeg bij op zaterdagochtend om te maaien, dan worden zij wakker van je grasmaaier. En besluit je om het pas zondag aan het eind van de middag te doen (omdat je het het hele weekend hebt uitgesteld), dan trekken de buren net hun eerste flesje witte wijn open en zitten dan ook echt niet op al dat kabaal te wachten.

3. Je buren zullen je haten. Want mocht jij voorkunstgras kiezen, dan is jouw gras écht altijd groener dan dat van de buren. En ook veel mooier.

4. Geen mos en onkruid. Als je in een bosrijke omgeving woont, met regelmatig ook veel schaduw in de tuin en bomen die over je grasveld heen hangen, dan ontstaat er vaak mos in je grasveld. Zeker voor dit soort tuinen biedt kunstgras-grastapijt veel voordelen.

5. Een verademing voor mensen met hooikoorts. Zelf ben ik thuis altijd aan de beurt met maaien, want mijn man heeft hooikoorts. Grasmaaien lukt dan echt niet, want hij blijft niezen en krijgt overal jeuk. Op het hoogtepunt van het hooikoortsseizoen kan hij bijna niet buiten zitten, tenzij hij eerst wat pilletjes neemt. Kunstgras voor in de tuin kan dan heel handig zijn.

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het ons weten!

 

1 reactie

DIY kunstgras met Anneke -

Goedemiddag dames, wat een gezellige website.
Mijn complimenten hiervoor!

Ik heb al jaren een kunstgras gazon, dus de voordelen kende ik al.
Sinds kort houd ik me bezig met DIY projecten waarbij ik ook veel gebruik maak van kunstgras.
Je kunt hierbij denken aan gekleurd gras voor aan de muur, quotes gesneden uit kunstgras etc. etc.
Erg leuk om te doen, vooral nu het kouder begint te worden.

Reageer ook