fb
Damespraatjes Damespraatjes

De voordelen van een hond als huisdier

Je komt thuis na een lange dag werken en je wordt met gekwispel, geblaf en veel knuffels ontvangen. Een trouwe viervoeter als je beste vriend beschouwen, zullen velen niet begrijpen. Een hond als huisdier hebben is een typisch geval van ‘je kan er niet over meepraten als je het zelf niet hebt meegemaakt’. Honden leveren zoveel voordelen als huisdier. Voordelen waarvan je van te voren niet had verwacht dat ze daadwerkelijk ook zo belangrijk zijn.

Altijd een luisterend oor

Je betrapt je er vast vaak meerdere keren op dat je heel de dag bespreekt met jouw hond. Is dat gek? Alles behalve. Ook al krijg je geen reactie terug zoals je vader, moeder of vriend je een antwoord zal geven, betekent dat niet dat er niet wordt geluisterd. Een hond luistert wat dat betreft misschien zelfs wel beter. Deze trouwe viervoeter kan namelijk heel goed aanvoelen hoe jij je voelt als persoon. Hierop weten ze dan ook precies te anticiperen. Een strelend kopje of een lik over je gezicht, alles wat jij op dat moment nodig hebt. En, het leuke van alles is, is dat je toch je verhaal hebt kunnen delen op dat moment. Desondanks dat er geen ‘menselijk figuur’ bij je in de buurt is.

Nooit meer alleen

Dat luisterende oor zorgt er ook mede voor dat jij je nooit alleen voelt. Het maakt niet uit of je nou 5 minuten of 5 uur de deur uit bent geweest, jouw hond zal je namelijk altijd vol enthousiasme ontvangen. Heb je een rotdag gehad? Dan zal je je na dit ontvangst weer helemaal goed voelen. Daarnaast ben je ook nooit meer alleen in huis. Je hebt altijd je beste maatje om je heen.

Meer beweging

Net zoals dat wij meerdere keren per dag naar het toilet moeten, is dat natuurlijk ook zo bij een hond. Alleen bevindt dat toilet zich ergens anders, namelijk in de buitenlucht. Het uitlaten van een hond hoort ook bij het aanschaffen van dit geweldige huisdier. Hoewel het uitlaten vaak wordt gezien als iets waar je niet altijd evenveel zin in hebt, zorgt het er wel voor dat jij veel vaker de deur uitgaat. Buitenlucht is tenslotte uiterst belangrijk voor een mens. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je elke dag weer aan de hoeveelheid beweging komt die ieder persoon nodig heeft. Dat alles door jouw trouwe viervoeter.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook