fb
Damespraatjes Damespraatjes

De tuin zomerklaar maken

Wat gaat de tijd toch snel. De lente is alweer begonnen en voordat je het weet geniet je van de zomerzon in onze achtertuin. Toch moet er nog wel het een en ander gebeuren voordat de tuin echt klaar is voor de zomer. Lees in dit artikel 3 tips die je hierbij helpen.

Doe een grote check

Na een winter met extreme vorst is het belangrijk dat je weet wat je allemaal te doen staat om je tuin zomerklaar te maken. Soms laat de winter zijn sporen achter en zijn er reparaties nodig die je het liefst zo snel mogelijk uitvoert. Let op kapotgevroren planten en kijk na of er vorstschade is aan het huis. Het zou zomaar kunnen dat je dak schade heeft en er een dakreparatie nodig is. Ook kan vorst schade aanbrengen aan de gevel, wat zorgt voor vochtige plekken en schimmel in huis. Als jij hier last van hebt, is het verstandig de gevel te impregneren. Dit zijn meestal klussen die je niet zelf uitvoert, dus hoe eerder je een afspraak met een specialist plant, hoe eerder het probleem is opgelost.

Maak alles schoon

Een tuin ziet er na de winter altijd vies uit. Door regen en vochtig weer komt er een groene aanslag op je tegels, tuinmeubels en de gevel. Maak dit schoon zodra het lentezonnetje doorbreekt. Kijk wel uit dat je niet zomaar alles schoonmaakt met een hogedrukspuit. Een hogedrukspuit maakt tegels schoon, maar beschadigt sommige tegels ook, waardoor er in de toekomst nóg meer alg en mos terugkomt. Ook voor de tuinmeubels is het afhankelijk van het materiaal hoe je deze het beste schoonmaakt. Kijk op internet welke manier van schoonmaken het beste is voor jouw tegels, gevel en tuinmeubels.

Zorg voor vrolijke kleuren

Zodra de tuin weer spic en span is, wordt het hoog tijd om nieuwe, vrolijke kleuren aan te brengen. Ga eens langs het tuincentrum om wat kleurrijke bloemen en/of planten aan te schaffen. In een schone tuin met een lekker zonnetje komen alle kleuren nog beter tot hun recht. Als de zon echt doorbreekt hoef je nu alleen nog maar de kussens tevoorschijn te halen en het genieten in de tuin kan nu echt gaan beginnen. Laat die zomer maar zo snel mogelijk komen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook