fb
Damespraatjes Damespraatjes

De mooiste tuinstoelen? Dit zijn de tuinmeubeltrends van 2022

tuinmeubeltrends 2022

Diep weggedoken in mijn kraag, pluk ik het onkruid tussen de tegels vandaan. De houten tuinmeubelen die we al jaren hadden, heb ik naar de stort gebracht; het is de hoogste tijd voor wat nieuws. Omdat in de tuin zitten er voorlopig niet inzit, heb ik mooi even de tijd me te oriënteren. Want: wat zijn de tuinmeubeltrends van 2022?

Behandelen tafel en tuinstoelen

Ik ben een enorm fan van teakhouten tuinmeubelen maar waar ik minder enthousiast over ben, is het onderhoud daarvan. Je moet de tafel en tuinstoelen twee keer in het jaar grondig met olie behandelen en op de een of andere manier vergeet ik dat waardoor de meubelen als de zon doorbreekt en het voorjaar in de lucht hangt mijn meubelen grijs zijn. Daar was ik een beetje klaar mee, dus die heb ik weggebracht. Ik verheug me nu al op het voorjaar en op het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen.

Alsof we op Ibiza zijn

De nieuwe trends voor volgend jaar zijn leuk. De kleur die ook dan weer centraal staat, is uiteraard groen. Dat blijft de koploper van de kleurenkaart met op de hielen gevolgd door het wat ingetogen saliegroen en beige. Klinkt misschien niet heel uitbundig, maarrrrr…. Deze tinten worden gecombineerd met een Ibiza-look. Ik ben gek op de ontspannen vibe van het Spaanse eiland die je terug kunt laten komen in je tuin met bijvoorbeeld een loungebed. In je tuinstoelen kun je dikke, kleurrijke kussens leggen. En dan is het weer mooi dat je tuinmeubelen zelf een wat ingetogener kleur hebben. Zo kun je spelen met het thema en volg je de laatste trends.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @karwei

Leuk kleedje heb je liggen

Al eerder ingezet maar ook komend seizoen trending: het buitenkleed. Zo’n vloerkleed voor in de tuin geeft net even wat meer sfeer en warmte in je tuin, zeker als de kleur matcht met de kleur van je tuinmeubelen. Het mooie is dat buitenkleden prima bestand zijn tegen alle weersomstandigheden dus al je wilt, kun je het laten liggen. In dit geval is het een kleine moeite het op te rollen en in je schuur te zetten, dan weet je zeker dat ‘ie mooi blijft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @karwei

Duurzame tuinmeubelen

Duurzaam blijft ook de trend in 2022. Te koop zijn tuinmeubelen van gerecycled materiaal, denk aan bijvoorbeeld duurzaam hout of hout dat eerder is gebruikt. Een trend die al eerder opdook bij hippe strandtenten, zijn de loungebanken gemaakt van houten pallets. Zo’n bank is ook super chill in de tuin. Of wat dacht je van een tafel en stoelen van sloophout, dat betekent weinig onderhoud en met lekkere kussens erin een aanwinst voor je tuin. Ook worden er steeds meer tuinmeubelen van gerecycled plastic gemaakt. Hoe groen wil je het hebben in de tuin?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @karwei

Tuinmeubeltrends voor 2022?

Ik maak mijn tuin lekker winterklaar, ga me eens even verdiepen in tuinmeubelen zodat ik als het zover is, lekker buiten kan zitten. Ik kan niet wachten! En jij? Wat zie jij als de trends voor het komend jaar?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook