fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kleine moeite, groot gebaar: 5x de leukste ‘zomaar’ cadeaus!

cadeautjes zomaar

Soms is er geen directe reden om iemand een cadeau te geven, behalve dat je gewoon vindt dat iemand het op dat moment even verdient. Geen diploma behaald, verjaardag of Kerst, maar gewoon omdat iemand is zoals die is. En dat dat heel fijn is! Om iemand op zo’n moment een nieuwe auto of all-inclusive vakantie te geven, is misschien een beetje over de top. Maar een klein cadeautje kan nooit kwaad, het gaat tenslotte om het idee. En dit idee is natuurlijk helemaal leuk wanneer iemand het totaal niet verwacht. Wat daarvoor leuke cadeautjes zijn? Vijf tips op een rij.

1.    Wie heb ik aan de lijn

Iets wat we tegenwoordig allemaal bij ons hebben is een mobiele telefoon. Veel mensen hebben die helemaal persoonlijk gemaakt, van een praktisch leren hoesje tot een waar fashion statement. Iedereen vult dit op zijn eigen manier in. Cadeautjes als telefoon accessoires zijn dan ook altijd een goed idee. Geschikt voor alledaags gebruik maar nóóit over de top.

2.    Eet smakelijk!

Eten, iets wat we toch echt elke dag moeten doen. Het liefst ook nog een beetje op een lekkere manier natuurlijk. Iemand ‘zomaar’ trakteren op een dinertje, lunch of high tea is dan ook altijd een goed idee. Kies het favoriete restaurant van je gast, uiteraard wel een keuken waar je zelf ook van houdt. Het moet tenslotte wel leuk blijven.

3.    Geef me-time

In de wereld van nu heeft iedereen gebrek aan hetzelfde; Tijd voor zichzelf! Geef daarom iemand een fijn tijdschrift, goede badschuim of een bon voor de sauna. Gewoon een cadeautje waarmee diegene echt even helemaal aan zichzelf toekomt zonder dat anderen daarvoor nodig zijn of er invloed op hebben. Een bon voor de bioscoop voor één persoon wordt ook vaak zeer gewaardeerd, even alleen met een bak popcorn naar een foute romcom kijken. Wie houdt er niet van?

4.    Cliché maar goed

Een bloemetje, het is misschien een ontzettend cliché maar wie fleurt er niet van op. Ga dan niet voor een standaard bosje rozen maar kies een plant of boeket wat echt bij die persoon past. Een outgoing persoonlijkheid? Dan is een plukboeket helemaal passend. Juist een tikje stekelend qua karakter? Dan een giftige cactus. Dat laatste is natuurlijk een grapje, dat eerste vooral een goed idee!

5.    Geef gemak

Nog even terugkomend op dat gebrek aan tijd. Naast een investering in me-time kun je het ook op een andere manier doen, namelijk door iemand tijd te geven. Geef een maand een maaltijdbox cadeau, daarmee wordt koken én boodschappen doen opeens heel eenvoudig en houdt de ontvanger lekker tijd over om te ontspannen. Ook het uit handen nemen van een paar klusjes in huis wordt vaak enorm gewaardeerd, van een stapel strijken wegwerken tot het verven van een schutting. Kleine moeite, groot gebaar!

Kortom, een cadeau ‘zomaar’ geven is voor de ontvanger een nóg grotere verrassing maar voor de gever daarom ook des te leuker. Het hoeft niet meteen in de papieren te lopen om wel een groot effect te bewerkstelligen. Bovenstaande tips zijn altijd een goed idee :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door vjapratama via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook