fb
Damespraatjes Damespraatjes

De leerzame eigenschappen van Duplo voor je kleintje

Ben je nog op zoek naar een leuk kerst- of Sinterklaascadeau voor je kleintje? Kijk dan eens naar de kleurrijke bouwblokken van LEGO Duplo. Met dit speelgoed zorg je niet alleen dat je kindje heerlijk kan spelen en bouwen, maar draag je ook bij aan een betere ontwikkeling! In dit artikel lees je meer over hoe leerzaam LEGO Duplo kan zijn.

Wat is LEGO Duplo?

Het speelgoed van LEGO Duplo is gemaakt voor kinderen van 18 maanden tot 5 jaar oud. De vrolijke blokken zijn een paar maten groter dan je normaal van LEGO gewend bent, waardoor het een stuk geschikter en veiliger is voor kleine kinderen.

De Duplo bouwsets zijn dan ook speciaal gemaakt voor jonge kindjes. Samen kan je allerlei leuke vormen bouwen, zoals auto’s en dieren! Ook hebben de bouwsets vrolijke thema’s zoals een spetterend waterpark of een boerderij vol dieren. Duplo is te koop bij Kruidvat, zowel online als in de winkel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LEGO (@lego)

Waar is Duplo goed voor?

De grote bouwblokken zijn niet alleen goed voor het vermaak van je kindje. Door het met het speelgoed stapelen en bouwen is het hartstikke goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de hand-oogcoördinatie. Ook kan je door samen te spelen werken aan een betere taalvaardigheid, bijvoorbeeld door de kleuren en vormen te benoemen terwijl je aan het bouwen bent.

Het spelen met Duplo betekent ook dat je kind constant keuzes moet maken: welk blokje past beter op de hoge toren en met welke blokken willen ze graag spelen? Het maken van al deze keuzes zorgt voor een betere ontwikkeling van cognitieve vaardigheden zoals probleemoplossing en creativiteit. Ook is er soms een extra portie geduld en doorzettingsvermogen nodig als het bouwen even niet lukt, en dat is natuurlijk een goede oefening voor later!

Schoon speelgoed

De producten van LEGO kunnen altijd wel tegen een stootje: je hoeft je dus geen zorgen te maken dat dit zomaar kapot gaat. Wel kan het natuurlijk vies worden, vooral als je kindje alles nog graag in zijn of haar mond stopt. Gelukkig maak je de blokken gemakkelijk schoon met een doekje of in een teiltje water.

Wil je ze echt eens grondig reinigen? Dan kunnen ze ook in de wasmachine op lage temperatuur (maximaal 30 graden). Stop ze eerst wel in een waszak om schade aan je wasmachine te voorkomen. Leg de blokken na afloop op een handdoek (of hydrofiele luier) en laat ze minstens een dag drogen.

Leuk en nuttig

Duplo als cadeau voor de aankomende feestdagen is dus niet alleen een leuke, maar ook heel verstandige keuze. Zo kan jouw kleintje spelend leren en kunnen jullie samen bouwen aan betere taalvaardigheid en een goede motoriek. Veel plezier!

Praat je met ons mee?

Spelen jouw kinderen ook zo graag met Duplo? Hier is en blijft het een succes! We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Sven Brandsma via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook