fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “De juf van onze dochter draagt wel erg korte rokjes. Hoe zeg ik er wat van?”

“Toen Tessa voor het eerst naar de basisschool ging had ik allerlei angsten in mijn hoofd. De angst dat ze gepest zou worden, de angst dat ze moeite zou hebben om mee te komen en de angst dat ze het niet leuk zou vinden. Gelukkig bleek direct dat Tessa het erg goed deed. Snel maakte ze veel vriendinnen, vond het leren leuk en kwam goed mee met de stof. Toch lopen we tegen één probleem aan op de school van Tessa: haar juf.”

“Juf Kaylee is een lieve juf die sinds een paar jaar op de school van Tessa werkt. Ze liep er al stage tijdens de lerarenopleiding en er is daarna gevraagd of ze wilde blijven. De kinderen lopen met haar weg en ik kan niet anders zeggen dan dat ze erg goed is in haar werk. Toch is er wel een ding waar een groot deel van de ouders het op het schoolplein over heeft, namelijk de wel heel korte rokjes waarin juf Kaylee voor de klas staat.”

Billen en onderbroeken

“Begrijp me niet verkeerd, Kaylee is een knappe jonge vrouw die de rokjes zeker kan hebben. Toch zit het ons als ouders dwars dat al diverse kinderen billen en onderbroeken hebben gespot wanneer de juf moet bukken om kinderen aan hun bureautje wat uit te leggen. Ook tijdens het buitenspelen schijnen er vaak ‘dingen’ onder het rokje te zien zijn.”

Mond vol tanden

“We hebben met een groep ouders besloten dat er wat van gezegd moest worden, toen een aantal meiden (waaronder Tessa) ook in zulke korte rokjes naar school wilden. Toen ze van hun ouders te horen kregen dat dit wel heel kort was, vroegen de meisjes waarom juf Kaylee het dan wel aan mocht. Los van elkaar stonden we allemaal met een mond vol tanden. Wat zeg je dan?!”Dagelijkse inkopen

“Er moet iets gebeuren. De vraag is alleen: wat? Sturen we een van de ouders naar de juf? Of is het verstandig het met de directrice te bespreken? We willen niemand een ongemakkelijk gevoel geven, maar we zouden het ook wel heel prettig vinden als er in iets meer verhullende kleding les wordt gegeven.”

– Een anonieme moeder

Deze anonieme moeder van advies voorzien? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

19 reacties

Isa -

Nouja, zo moeilijk is het toch niet? Kinderen vragen: waarom mag zij het wel en wij niet? Antwoord: omdat jullie de kinderen zijn en zij de juf. Later, als jullie volwassen zijn, mogen jullie zelf kiezen wat je aandoet, maar nu bepalen wij dat. Klaar.
Als je kind straks vraagt waarom jij wel een biertje mag en zij niet, ga je dan ook toegeven?
Kom op zeg, in een wereld waar zoveel mis is, ben even blij dat je kind een goede leraar heeft enzoek een hobby…

astrid -

Handjes dichtknijpen met een fijne capabele juf. Die zijn enorm schaars!!!

Kleding is wel een persoonlijk ding. Alsof je vindt dat ze zich verleidelijk kleed of dat ze halfnaakt rondloopt. Ze vindt zelf natuurlijk dat ze zich voor zichzelf mooi kleed.

Persoonlijk vind ik het wel lastig dat we tegenwoordig net doen alsof kleding niet iets communiceert, dat het niet een indruk achterlaat. Kleding communiceert en wat communiceert zij en komt dat overeen met haar beroep. Ik vind het raar dat zij hier in een (functionerings)gesprek (tijdens haar stage) niet op is aan gesproken door collega/schoolhoofd. En dan niet omdat ouders iets vinden maar omdat er een bepaalde code is.

Als ouder zou je met haar in gesprek kunnen gaan. Met heel veel respect. Aan haar om hier (n)iets mee te doen. Weet wel dat je de relatie op het spel zet. Voor je het weet ( het is een jong ding) gaat deze toffe juf elders werken en krijgt dochterlief een saaie juf met lange rok.

patrick van goethem -

ik weet niet of de lerares haar rokje te kort is ,daar spreek ik mij niet over uit,maar wat me wel dwars zit is dat onze samenleving niks meer of toch weinig tolerant is tegenover haarstijl,kledingstijl,nationaliteit enz het is precies alsof de begoede burger ,met 2auto,s op de oprit enz de wetten stelt,ik geef deze raad aan muggenzifters overal aanwezig,duik eens in de foto,s of dia,s van jullie moeder bijvb,onze moeder was eind de jaren60 een 28j huisvrouw,wel de minirokken die ik op foto,s zie van haar en vriendinnen,wel die waren pas kort,minirok kan het niet beter omschrijven,wel dat was aanvaard,geen kritiek,geen ongewenste beledigingen,enz nu mag er niks meer,luister eens naar zion train-follow like sheep,dus beste lerares doe wat je graag doet!

Diana -

Tja moet kunnen als lustobject erbij lopen. Zou bij een lerares over de inhoud moeten gaan lijkt mij..

Maar ga mij niet lastig vallen met geklaag over grensoverschrijdend gedrag als het misgaat. Risico van het vak. We leven nou eenmaal in een wereld waar heel veel mensen rondlopen die daar niet koelbloedig naar kunnen kijken. Ik draag ook graag iets uitdagends maar dan wel in een omgeving waarbij ik de gevolgen daarvan geen enkel probleem vind.

John -

Hoi Carmen ben John goed gezegd van jouw dat is meestal het geval jaloers zijn op de Juf en je hebt gelijk dat je tegen je kind moet zeggen dat ze later ook een kort rokje aan moeten doen en zich vrouw laten voelen en geloof me maar dat de mannen die hun kind van school op halen en de juf in een kort rokje zien lopen fantaseren over haar en denken liep mijn vrouw er ook maar zo bij

Peter -

Ach toch, ‘k zal ik de kinderen van de ouders die zich eraan storen wel persoonlijk bij juf Kaylee gaan afzetten. Lijkt me een interessante jongedame.

Hermin -

Laat mensen lekker dragen wat zij zelf willen en leer je kinderen dat ook. Lijkt mij dat de ouders er meer ‘last’ van hebben dan de kinderen

panty -

ik denk dat het hoog tijd wordt dat we school univormen gaan instellen voor leerlingen en onderwijzers en onderwijzeressen

Diane -

Leraren hebben een gedragscode, dus je kunt haar er op aanspreken als het u ergert. Misschien heeft ze er zelf geen erg in en vindt ze het juist fijn als ze erop gewezen wordt. Maar doe dat niet met een groep ouders, maar spreek haar even apart.

Jolanda -

Iedereen mag zijn wie hij wil zijn. We accepteren ook mannen in vrouwen kleding en we leven in 2022. Of proef ik jaloezie laat papa dan je kind niet naar school brengen. Waarom mag ze geen kort rokje aan wat maakt het uit. Zolang het niet sexueel uitdagend is maar lijkt me sterk bij kindertjes

Angeline Hanssen -

Wat zijn we allemaal meegaand zeg. Totdat er een keer iets gebeurt (opmerkingen ofzo over je kind). Wedden dat jullie dat gaan gebruiken! als docent hoor je niet te uitdagende kleding te lopen. Hoeft ook niet in een bourka, maar wel net boven de knieën! O, ja ben zelf docente

Dian -

Wees blij dat je een juf hebt, en de kleding is het minst erge toch? Mijn kind krijgt les in een groep van 32 kinderen, voor de klas een oude chagrijnig mannetje. Nee dat is een succes! Persoonlijk liever een schaars geklede meid die goed is in haar werk. Daar leren ze meer van en als mijn dochter zich ook zo kleed, dan weet ik dat ze stevig in haar schoenen staat en zich niet (hoeft te) scha(a)m(t)en voor haar lichaam.

Jamie -

Ammarens (mijn kleindochter) heeft een peuterjuf op de peuterspeelzaal, een iets oudere dame (45 jaar), ook zij gaat vaak gekleed in een kort rokje of kortjurkje, wij als ouders hebben daar weinig tot geen probleem mee. Ik helemaal niet, vind het zelf stoer dat ze dat durft. Ze ziet er aantrekkelijk uit. En ja, als ze bukt zie je iets meer dan zou moeten misschien, maar gaan we daar preuts over doen? Op tv zie je meer naakt net als op straat. De kinderen lopen hier mijn inziens geen schade van op, sterker nog, ik denk dat het hun zelfs goed doet. En nogmaals, mij hoor je niet klagen hoor!

Anne -

Heeft je kind er last van dat ze een bil of een onderbroek ziet? Associeert een kind een bil met sexuaiiteit? Vraag je zelf af of je kind of jij zelf last hebt van de kledingstijl van de juf..

Marie Anette -

Hallo allemaal, ik ben blij om mijn getuigenis te geven van een sterke spreukenmaker genaamd Dr Spiritual Moon. Ik ben Marie Anette en ik woon in Denemarken, mijn man en ik hadden een beetje ruzie op 20 februari 2021 en hij verliet mij en de kinderen voor een andere vrouw, ik hou zoveel van hem dat ik online hulp zoek en ik zag een veel getuigenissen van mensen over hoe Dr. Spiritual Moon hen heeft geholpen en met positieve resultaten kwam, zoals echtscheiding, kanker, spirituele problemen en voor Barrens om te bevallen en anderen. Dus ik mailde hem op 21 februari 2021 en vertelde hem mijn probleem en hij gaf me instructies die ik volgde en op 26 februari 2021 kwam mijn man thuis om vergeving te smeken en nu leven we gelukkig samen, allemaal dankzij Dr Spiritual Moon voor het herstel van mijn huwelijk. Voor iedereen die een soortgelijk probleem heeft, neem vandaag nog contact met hem op voor hulp, hier is zijn persoonlijke e-mail: arthurmoon01 @ g mail . co m OF WHATSAPP: +27632112768

Jessica -

God zegene Spirituele Dr. Moon voor het helpen van mij om liefde te krijgen en om mijn man terug in mijn leven te krijgen. Broeders, mijn leven heeft lange tijd liefde ondergaan, ik heb zoveel manieren geprobeerd, maar ik weet dat het lijkt te werken. Maar ik had op 25 januari 2021 contact met een Spirituele Dr Moon, van wie ik zoveel mensen zag getuigen over hoe ze allemaal werden geholpen van hun liefdesleven en man en vrouw terug in hun leven, door deze Spirituele Dr Moon. Dus op 26 januari 2021 legde ik hem mijn hele probleem uit en hij beloofde mijn man weer in mijn leven te krijgen. Dus ik gaf hem alle voordelen van twijfel, en zie, hij bereidde de liefdesbetovering voor, en op 30 januari 2021 stuurde hij die naar mij in mijn land. En mijn man kwam terug naar huis op 5 februari 2021, ik ben er trots op te kunnen zeggen dat mijn man nu thuis is bij mij en mijn kinderen, en dat ons leven weer normaal is geworden. Dus voor het geval je daarbuiten lijdt aan het terugkrijgen van je liefde en je iemand nodig hebt die van je houdt. ik wil je vertellen om snel contact op te nemen met: Dr Spiritual Moon His Email: arthurmoon01 @ g mail . co m OF WHATSAPP: +27632112768

sophie luuk -

HALLO SEIZOEN GROET VRIENDEN, mijn naam is Lucija en ik kom uit Kroatië, er was een domme ruzie tussen mij en mijn man (hij maakte het uit), ik dacht dat ik alles kwijt was. Ik huil de hele dag en ik denk dat het nooit meer bij me terugkomt. Ik heb zoveel getuigenissen gelezen over de liefdesbetovering van Dr. alaba, hoe hij helpt een ex-minnares terug te brengen. Ik stuur hem snel een e-mail en stuur ook mijn liefdesbetovering binnen 48 uur terug naar mijn man als ik eraan heb voldaan. En toen ik in mijn wanhoop was, maakte hij geen gebruik van mij. Je hebt een zeer goede dienst bewezen aan iemand die het echt nodig heeft. Ik weet niet hoe je het hebt gedaan of hoe deze magie werkt, maar ik weet alleen: HET WERKT !! Paul, mijn man en ik zijn gelukkig samen, en ik zal DR ALABA altijd dankbaar zijn, stuur hem een ​​e-mail voor elke vorm van hulp, hij is zeer bekwaam en betrouwbaar om te helpen, je kunt contact met hem opnemen via het e-mailadres: dralaba3000 @ gmail. com of neem contact met hem op
whatsapp: + 2349071995123 ..

Enra dB -

Natuurlijk kun je hier iets over zeggen, het is fijn als er een open communicatie is tussen school en ouders. De roklengte is op de meeste scholen goed bespreekbaar, er zijn vaak afspraken over gemaakt, evenals over de diepe halslijn van shirtjes en bloesjes. De leerkracht staat als het goed is open voor ouders en zal een gesprek over kleding niet uit de weg gaan. Mits met respect gesproken wordt en je vertelt wat je merkt aan je eigen kind, zoals in het voorbeeld van Tessa. Praat liever niet over eigen voorkeuren, die heeft iedereen en wat de één nog vindt kunnen is voor een ander te kort. Als de juf hoort wat de kinderen thuis vertellen over het korte rokje van de juf , zal zij er gerust iets op verzinnen. En ik denk dat zij blij zal zijn met deze terugkoppeling, omdat zij er dan iets mee kan doen. Geen onnodig gepraat over de kleding van de juf onder ouders op het plein, graag openheid naar de leerkracht. Nogmaals: als het in een sfeer van respect verloopt, is ook dit onderwerp gewoon bespreekbaar. Enra dB, directeur basisschool.

Carmen -

Kan je niks van zeggen, wees blij dat ze een goede onderwijzeres is.
En als je dan iets wil zeggen wees dan flink en zeg het haar gewoon zelf! Of voel je diep van binnen zelf ook wel dat je wellicht jaloers bent? Hoe los je dat op met andere vrouwen die Schaars gekleed gaan op straat of in winkels? Hou je je handen voor hun ogen als je langs een lingeriewinkel loopt? Vast niet.. Zeg gewoon tegen je kinderen dat ze later ook zulke korte rokjes mogen dragen maar nu nog niet. Opgelost!

Reageer ook