fb
Damespraatjes Damespraatjes

De 3 voordelen van een dakkapel

Gebruik jij jouw ruime zolder als opslag, of gebruik je maar een deel van de zolder? Dat is hartstikke zonde. Met een zolder kun je alle kant op. Een grote slaapkamer, werkruimte of misschien wel een fijne hobbykamer? Dankzij een dakkapel maak je van een donkere zolder een prachtige ruimte. Het fijne is, een dakkapel is al binnen 1 dag geplaatst. Benieuwd naar de voordelen van een dakkapel? In dit artikel lees je 3 voordelen.

Creëer meer ruimte

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte. Doordat je nu op stahoogte door de zolder kan bewegen, wordt het mogelijk om er een prachtige ruimte van te maken. Maak bijvoorbeeld een slaap- of speelkamer voor de kinderen of een master bedroom voor jezelf. Heb je behoefte aan meer kamers? Plaats dan een scheidingswand. Zo zou je alsnog een deel als opbergruimte kunnen gebruiken of 2 kleinere kamers.

Geniet van meer licht

Altijd al gedroomd van een lichte zolder? De grote ramen in een dakkapel zorgen voor veel daglicht en frisse lucht. Bij het uitzoeken van een dakkapel is er veel mogelijk. Zoals ventilatieroosters, openslaande ramen en zonwering. Om het extra licht dat via je dakkapel binnenkomt zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, is het slim om de kozijnen te schilderen in een lichte kleur. Ook lichte kleuren op de muren dragen bij aan een extra lichte ruimte.

Verhoog de waarde van je woning

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een dakkapel zorgt voor een waardestijging van je huis. Niet geheel onbelangrijk dus. Jouw huis is namelijk een slaapkamer rijker. Je huis is na het plaatsen van een dakkapel niet alleen duizenden euro’s meer waard, ook wordt jouw woning aantrekkelijker voor gezinnen. En dat terwijl een dakkapel niet per se een gigantische investering van jou vraagt. Er zijn namelijk ook goedkope dakkapellen te koop die van goede kwaliteit zijn.

Geniet van weinig onderhoud

Dakkapellen worden gemaakt van de materialen kunststof en hout. Kies je een dakkapel van kunststof? Dan zal je er weinig omkijken naar hebben. Een jaarlijkse check en schoonmaak beurt is genoeg. Een dakkapel van hout heeft wat meer aandacht nodig. Elke 5 jaar heeft het hout een nieuwe laag verf nodig. Wil je de voordelen van kunststof, maar de charme van hout? Kies dan voor een kunststof dakkapel met een houten uitstraling. Het kunststof is niet te onderscheiden van echt hout.

Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?

Een dakkapel kan vrijwel op elk schuin dakpannen dak geplaatst worden. Een dakkapel aan de achterkant van jouw woning is vaak vergunningvrij. Een dakkapel aan de voor- of zijkant van de woning heeft vaak wel een vergunning nodig. Dakkapel specialisten helpen naast het ontwerpen van dakkapellen ook met de vergunningaanvraag bij jouw gemeente.

Een dakkapel heeft dus vele voordelen. Voordat je het weet is een dakkapel geplaatst. Weet je al hoe jij jouw zolder gaat inrichten?

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook