fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daten met Darla #8: Scheten en brulaap-geluiden: is daten wel zo’n goed plan?

Het was lang geleden dat ik lepeltje lepeltje had gelegen. Vreemde uitdrukking was dat eigenlijk. Ik lag voor René en hij tegen me aan. Toen ik wakker werd, durfde ik niet zo goed te bewegen. Wat moest ik zeggen als hij wakker werd? 

Aan zijn ademhaling te horen sliep René nog. Ik wist het zeker toen ik hem hard hoorde snurken. Ik huiverde. Eerst die harde scheet van gisteravond en nu die brulaap-geluiden, ik wist niet zo goed wat ik daarvan moest vinden. Aan de andere kant: dan had ik dat maar vast gehad. Mannen waren in dat soort dingen veel makkelijker. Ik niet. Ik vond het ongemakkelijk om te poepen terwijl er mensen in de kamer waren en een scheet laten in gezelschap kwam al helemaal niet in me op. Ook was ik bang dat ik ’s ochtends uit mijn mond rook. Dus hoopte ik dat ik eerder wakker was en snel even mijn tanden kon poetsen. Toch gek eigenlijk dat ik me om dat soort zaken zorgen maakte. René murmelde wat en draaide zich om. Voorzichtig schoof ik naar de rand van het bed. Als een poema sloop ik naar de badkamer. Ik ging naar de wc en waste mijn handen. Ik keek naar mijn spiegelbeeld. Ik zag eruit als een vogelverschrikker. Mijn krullen zaten in de war en mijn make-up was uitgelopen. Ik gooide een plens water in mijn gezicht en poetste mijn tanden. Ik twijfelde. Zou ik terug gaan naar bed of ontbijt maken?

Hij wilde een harde
Toen ik eieren in het water liet glijden stond mijn date ineens achter me. Hij gaapte en wreef over zijn buik. Godzijdank had hij een T-shirt en onderbroek aan. “Hi, goedemorgen, wil je een zacht of hard gekookt ei?” vroeg ik. Ik merkte dat mijn stem oversloeg, ik was zenuwachtig. Het was ook zo lang geleden dat er een man in mijn keuken stond. Een vreemde kerel nog wel. Hard. Hij wilde een harde. Die kon hij krijgen. Ik sneed de korstjes van het oude brood en duwde ze in het broodrooster. Mijn date was op de keukenstoel gaan zitten en ik voelde zijn ogen in mijn rug prikken. Hoe deden andere vrouwen dat? Hadden die gewoon seks tijdens hun eerste afspraak? En maakten ze dan een ontbijt, of bonjourden ze hem zonder boterham de deur uit? Ik vond het ingewikkeld allemaal en diep in mijn hart wilde ik dat hij vertrok. Kon ik niet maken, dat zou heel onaardig zijn.

Ik kon niet meer
René schraapte zijn keel en zei: “Eh, die eieren hoeven ook niet keihard te worden gekookt hoor…” Door al mijn gepieker was ik vergeten de kookwekker te zetten. Ik zette de pan onder de koude kraan en legde twee geroosterde boterhammen op een bord. Toen ik het voor René neerzette, pakte hij mijn arm vast. “Vind je het wel leuk dat ik er ben?” Ik barste in snikken uit. Ik was ook zo zenuwachtig.

Hij draaide zich om. “Het is oke, Darla. Als je er aan toe bent, mag je me altijd bellen.” Ik knikte en deed de deur zachtjes dicht. Ik haalde diep adem en blies hard uit. De opluchting was groot.

Lees hier de vorige blogs van Darla.

Darla (36 jaar) woont en werkt in Utrecht. Ze is single en verlangt hevig naar een kind. Omdat ze niet goed weet waar ze Mister Right kan vinden, heeft ze zich ingeschreven op verschillende datingsites. Over haar dates en zoektocht naar een man, blogt ze wekelijks op Damespraatjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook