fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damespraatjes test: Aangenaam Thuis

Na een lange dag plof je op de bank in je opgeruimde huis. Zodra je de TV aanzet komt je man binnen en rijkt je een goed glas wijn aan. “Wat wil je vanavond doen met eten lieverd, naar dat nieuwe hippe restaurant of zal ik verse kreeft voor ons bereiden?” vraagt hij terwijl hij je zo aankijkt als hij 20 jaar geleden ook al deed. “Nee liefje, ik ga eerst even lekker in de sauna boven… Daarna samen even beslissen?” vraag  je met een glimlach op je gezicht. Terwijl je door je opgeruimde huis naar de sauna loopt probeer je te bedenken wat je morgen gaat doen: een lange wandeling of toch die romantische vakantie boeken?

Ben jij al jaloers? Dikke kans dat jouw avonden er heel anders uitzien. Kind uit kinderdagverblijf halen, snel naar huis, je door de troep naar de keuken vechten, beginnen met koken, stoppen met koken omdat de kids ruzie hebben, weer verder met koken, stoppen met koken om er een was in te gooien, weer verder met koken, stoppen met koken omdat je erachter komt dat je geen macaroni in huis hebt, naar de supermarkt door de regen, thuis het eten afmaken en tot slot horen dat niemand aan tafel het lekker vindt. Lijkt dit er meer op?

Veel gezinnen met ouders met drukke banen hebben hier last van. Het is tenslotte niet makkelijk om elke avond een gezonde, gevarieerde en ook nog lekkere maaltijd op te dienen. In Nederland zie je dan ook steeds vaker concepten die hierop inspelen. Wij kwamen Aangenaam Thuis tegen, een nieuw bedrijf dat families hier een handje bij gaat helpen. Hoe werkt het?

  1. Geef voor 10 uur s’ ochtends aan Aangenaam Thuis door dat je een maaltijd wilt. Je kan hierbij speciale wensen doorgeven zoals de voorkeur voor vis, vlees of vegetarisch en met hoeveel mensen je gaat eten.
  2. Aangenaam Thuis bezorgt een tas met ingrediënten op het tijdstip dat het jou goed uitkomt. Dit kan op werk, thuis maar ook bijvoorbeeld bij het kinderdagverblijf.
  3. Ga aan de slag met de producten in de tas. Hierbij wordt een recept geleverd dat simpel en voor iedereen uitvoerbaar is.
  4. Geniet samen van een lekkere en gezonde maaltijd!

Inhoud tas

Mara mag het testen

Nou, dit hele concept spreek mij aan! Aangenaam Thuis werkt niet met abonnementen, dus je zit nergens aan vast. Heel handig dat je daardoor bijvoorbeeld alleen op een drukke dag gebruik kan maken van de diensten. Natuurlijk is het ook mogelijk om elke werkdag een tas vol producten te laten bezorgen. Wat mij verder enorm aanspreekt is de inhoud van de tas: alles is biologisch en super vers. Je weet dus ook zeker dat de producten die je bezorgd krijgt verantwoord en van de beste kwaliteit zijn.

Gisteren werd er bij ons een Aangenaam Thuis tas bezorgd. Spannend! Ik mocht twee maaltijden proberen die er op het plaatje in ieder geval al lekker uitzagen: Pumpkin squash met couscous salade en een gegratineerde aubergine. Beide maaltijden waren vega, maar dit omdat een groot deel van de redactieleden met wie ik het probeerde, geen vlees eet. Natuurlijk kan je ook tassen bestellen waar wel vlees en vis inzitten!

De recepturen zijn makkelijk te volgen doordat ze met simpele stappen werken. Wat ook fijn is, is dat ze van alles al precies de juiste hoeveelheden in de tas stoppen. Je hoeft dus niet zelf af te wegen en te meten (daar ben ik nooit zo goed in…). Wat ook blijkt als de tas hier wordt afgeleverd, is dat deze bezorgdienst bij een restaurant hoort en de gerechten bedacht worden door een echte chef! Niet verkeerd…

De gerechten

Na even flink koken (want ik maakte natuurlijk twee i.p.v. één gerecht) was ik erg tevreden met het resultaat! De aubergine was mijn favoriet en ga ik zeker nog een keer bereiden. Ook de pompoen was top, en ook een echt seizoensgerecht.

Pompoen
Pumpkin squash en couscous salade met rucola, amandel en feta

Aubergine
Gegratineerde aubergine gevuld met paprika, pastinaak en bulgur

Hoe vinden jullie het eruit zien? Ik krijg spontaan weer honger als ik naar de foto’s kijk! Lijkt het jou ook leuk om een keer dit soort gerechten thuis te maken? Neem dan even een kijkje op www.aangenaamthuis.nl. Daar kan je meer informatie over de maaltijden, kosten en bezorg gebieden (doe de postcode-check) vinden.

Eet smakelijk!

Mara
Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook