fb

Damespraatjes interviewt Claudette van Batenburg, deelneemster Alpe d'HuZes

We hebben er allemaal weleens mee te maken gehad: kanker. Of het nou je moeder, je beste vriend, een oud collega of jijzelf bent, het blijft verschrikkelijk. Om genezing van deze verschrikkelijke ziekte mogelijk te maken, is er heel veel onderzoek nodig. Dit onderzoek is mede mogelijk door de financiële steun van vele gulle gevers. Eén van de grootste inzamelingsacties is de Alpe d’HuZes. Damespraatjes sprak met de 51-jarige Claudette van Batenburg die meedoet aan deze geweldige actie

Claudette

Je gaat meedoen aan de Alpe d’HuZes, stoer hoor! Met wat voor team fietsen jullie? Hoe is deze samenstelling tot stand gekomen?
We fietsen met TEAM Vos, een gelegenheidsteam van sportieve mannen en vrouwen, die allemaal wel een dierbare hebben verloren aan kanker. Maar vooral voor mijn vriendin Else Boijenk, en haar strijd tegen eierstokkanker. En ook voor haar man Willem Vos (naamgever van ons team) die met haar meestrijdt. Haar optimisme, levenshouding en doorzettingsvermogen zijn voor mij een voorbeeld en houden me scherp. Ze zorgen ervoor dat je dingen meer gaat relativeren en nagaat wat echt belangrijk is in het leven.

Hoe reageren mensen in je omgeving erop dat je mee gaat fietsen? Hoe steunt je familie je hierin?
Ze vinden dit echt iets voor mij, omdat ik vrij sportief ben en altijd wel te porren ben voor een sportieve uitdaging. De Alpe d’Huez spreekt ook wel tot ieders verbeelding, dat is toch een topprestatie leveren. Ze zeggen vaak: “Ja, eigenlijk zou ik dat ook wel eens willen. Spontaan komen mensen met ideeën voor sponsorwerving, echt geweldig dus!

Het beklimmen van de Alpe d’Huez is niet niks! Hoe bereid je je hier op voor?
Dat is best een opgave. Van huis uit ben ik meer een hardloper. Ik heb net de halve marathon van Berlijn gelopen en nu ligt de focus voor de komende 2 maanden op fietsen.

Ik heb een personal trainer in de arm genomen, hij doet zelf aan marathonschaatsen en heeft ook de Alpe d’Huez gefietst. Mijn bovenbeenspieren zijn goed ontwikkeld, maar aan de buik- en bilspieren moet nog flink wat gebeuren!

Om fietskilometers in de benen te krijgen en zitvlees te creëren, ga ik een paar keer per week vanuit de Kop van Noord-Holland naar Amsterdam fietsen. En ik plan nog een paar heuveltrainingen in Limburg of België in de maand mei. Gecombineerd met spinning op de sportschool.

Merk je bij het aantrekken van Sponsors dat de organisatie van Alpe d’HuZes vorig jaar in een kwaad daglicht is komen te staan? Hoe reageer jij op eventuele kritiek?
Ja, de eerste reactie is toch van: aan die zakkenvullers geef ik niks! In discussie gaan heeft geen zin heb ik gemerkt, maar het blijft wel lastig. Door aan te geven dat je er zelf wel in gelooft, dat de organisatie er lering uit getrokken heeft en transparant is over de geldstromen trek ik ze toch uit de streep. Hier is natuurlijk wel een flinke dosis charisma bij nodig!

Hebben jullie al veel sponsors? Hoe komen jullie hieraan? Hoe kunnen onze lezers jullie steunen?
De meeste sponsors komen uit de familie en vriendenkring en zakelijke relaties. We organiseren diverse evenementen om geld in te zamelen,  zoals hardloop- en fiets clinics voor de sportieve mensen. Op 11 mei is er een jeu de boules toernooi in combinatie met wijnproeverij en we houden een charity dinner met vriendinnen, die sponsorgeld inbrengen met acties die zij hebben gehouden voor het KWF.

Bekijk hier de website of doe een donatie aan Claudette of het Team Vos

Reageer ook