fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kathleen Vael over Not your boyfriends face cosmetics (Nybf)

Als de ultieme gezichtsverzorging niet bestaat, dan breng je het toch gewoon zelf op de markt? Dat is wat Kathleen Vael (48) uit Hilversum deed. Zij ontwikkelde de lijn Not your boyfriends face cosmetics (Nybf). “Ik heb van alles gebruikt. La Mer, La Prairie, Maria Galland, noem maar op. Potten crèmes met een gepeperd prijskaartje. Maar weet je, geen enkele pot crème die voor zo’n bedrag aan stoffen bevat. Of ze moeten er diamanten instoppen. En laten die nou net niet zo goed zijn voor de huid.”

Kathleen

Dus ontwikkelde Kathleen zelf in samenwerking met een laboratorium, een verzorgingslijn. “Een goede gezichtsverzorging hoort geurloos te zijn. Het parfum dat er in zit, is voor de commercie ontwikkeld. Om jou hun product te laten kopen.”

De Hilversumse let vooral op de combinatie en concentratie van werkzame stoffen. “Dat was een enorme eye-opener toen ik mijn eigen lijn ging ontwikkelen. Ik kwam er achter dat in veel producten onvoldoende van de werkzame stoffen zaten om ze daadwerkelijk iets te laten doen. Dan stond het wel interessant op een etiket maar het deed niets. Vitamine C, bijvoorbeeld. Als het minder dan 5% bevat, laat het dan maar. Net als bij vitamine E. Je hebt minimaal 1% nodig. Het is goedkoper voor een fabrikant als er maar een klein spoortje van die ingrediënten in zit en dat doen nogal wat merken. Je betaalt dan echt voor de illusie. Het is zo fijn dat vrouwen steeds bewuster worden en zich beter laten voorlichten.” Nybf ruikt nergens naar. De cleanser ruikt wel een tikje zoet maar dat komt omdat deze macademia olie bevat. Niet omdat het geparfumeerd is.

Belangrijk blijft consequent reinigen. “Ik reinig mijn huid ’s ochtends en ’s avonds. Hoe laat het ook wordt. Kwestie van gewenning. En het verschil is enorm. Je huid kan ‘s nachts niet herstellen als deze niet gereinigd is. Dat zie je. Dat zag ik al op mijn achttiende maar nu, dertig jaar later, nog beter.” De huid blijft in perfecte conditie door het gebruik van goede producten, genoeg slaap, goede voeding, voldoende (water) drinken en de zon vermijden.

nybf

Op de vraag welk Nybf-product elke vrouw in huis moet hebben, antwoordt Kathleen: “Alledrie. Ze werken samen. De basislijn bestaat uit een hydrofiele cleanser, een eye & face treatment en tenslotte de finishing touch: de pearl cream. De cleanser maakt je huid schoon zonder dat deze trekkerig wordt. De treatment trekt snel in, voorziet de diepere huidlaag van anti-oxydanten en stimuleert de aanmaak van collageen. De pearl cream is de toplaag die voor bescherming en hydratatie zorgt. Door de lichtreflectie ziet je huid er ook direct strakker en egaler uit. Ik kan zelf niet meer zonder.’

Vrouwen geven relatief weinig geld uit aan cleansers. Terwijl deze belangrijker zijn dan dure gezichtsbehandelingen. Een slechte cleanser irriteert je huid en je serum is dan alleen maar bezig met het herstel van de schade. Een goede cleanser haalt niet in een keer wassen je make-up van je gezicht, dan is hij per definitie te agressief. ‘s Ochtends is een keer reinigen voldoende, ‘s avonds twee keer. En na het reinigen mag je huid niet droog of trekkerig aanvoelen.”

Meer weten over de cosmeticalijn van Kathleen Vael, kijk dan op www.nybf.nl.

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Interview Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook