fb
Damespraatjes Damespraatjes

Creatief rond de keukentafel: Ria van de Action fanpage geeft tips

De donkere dagen voor de feestdagen gaan zo langzamerhand in. Buiten is het koud, guur en waait het, binnen is het warm en gezellig. Liefhebbers gaan op zoek naar spullen waarmee de prachtigste kerstkaarten worden geknutseld. Bij Action liggen de schappen vol met knutselspullen en Ria van de Action ging voor ons op pad op zoek de leukste vijf.

Met een gevoel van heimwee denkt ze aan vroeger, toen ze als kind elke dag knutselde aan de keukentafel. “We hadden het thuis niet breed, en ik weet ook niet of er al knutselspullen te koop waren. Ik had ze niet, maar wat waren we creatief zeg, mijn moeder met haar creatieve geest, verzon elke keer weer iets anders, met wc-rolletjes, verpakkingsmateriaal, oude kleding, stukjes behangpapier, alles kreeg bij ons een tweede kans en er werden de mooiste dingen gemaakt.”

Crea-bea kinderen

Van een oude nachtjapon kreeg haar pop een prachtige nieuwe jurk, van een wc-rolletje maakte Ria een muziekinstrument en op de stukken behang werden de mooiste tekeningen gemaakt. “Mijn moeder was creatief en kon prachtig tekenen. Mijn creatieve genen heb ik ongetwijfeld van haar geerfd.” Dus ze heeft ook creabea-kinderen? “Ik hoopte op knutselkinderen. Mooi niet. Mijn eerste zoon zit en zat alleen maar met zijn hoofd in de boeken, mijn tweede is een buitenkind en de derde is druk met muziek maken. Mijn dochter klom liever in bomen dan dat ze iets plakte of kleurde. Dus ben ik maar gaan knutselen met mijn oppaskinderen. Zij vonden het gelukkig wel leuk,” lacht Ria.

Aan Ria’s keukentafel is het altijd wel een knutselbende, bekent ze. “Van mijn kids moet ik het niet hebben, maar mijn man is altijd druk met knutselprojecten en soms maken we iets samen, zoals bijvoorbeeld deze vilten tas, gemaakt van drie placemats voor vijfennegentig cent per stuk van Action, hij maakt de gaatjes, ik naai het in elkaar.”

Handlettering boeken

Helemaal leuk vindt Ria bijvoorbeeld de handlettering boeken, voor € 1,29 zijn ze te koop. “Er zijn inmiddels twee delen met leuke voorbeelden. Ik ben er dol op.”

Washi tape

“Het washi tape is nog zo’n topper,” grijnst Ria, “daar knutsel ik echt heel erg veel mee. Ik plak het echt overal op, van potjes, kaften enzovoort. Alles kan wel een pimp-beurtje gebruiken.

Kerst knutsels

Dan heeft Action vooral nu de kerst er weer aan komt, pakketjes om in elkaar te knutselen zoals huisjes en kerstbomen. “Het zijn erg leuke knutselpakketjes, alle benodigdheden zitten erin, maar ik ga er altijd voor om er een eigen draai aan te geven zodat het er net iets anders uit gaat zien dan op het doosje staat.”

Krijtfolie

En dan haar laatste aanwinst op knutselgebied, iets waarmee ze heel blij mee is: een rol krijtfolie voor nog geen twee euro. “Ik knip er huisjes van om op mijn raam te hangen, maar ik ga er ook een planner van maken, en als ik nog over heb plak ik een stuk op de kast voor een boodschappenlijst.”

Ria is dolenthousiast, maar baalt ook. “Ja, een dag gaat zo snel voorbij. Dan barst ik nog van de leuke ideeën, maar dan ontbreekt het me aan tijd. Met wat vriendinnen hadden we een tijd om de week een creatieve morgen, eigenlijk moet ik dat maar weer eens in het leven gaan roepen. Met z’n allen knutselen aan de keukentafel. Gezellig!”

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook