fb
Damespraatjes Damespraatjes

Corrie enorm beledigd door cadeau: “Dat gééf je toch niet?!”

Het kiezen van een mooi en origineel cadeau is niet altijd makkelijk. Zelfs niet als iemand heel dichtbij je staat. “Ik vind het kiezen van een cadeau voor een goede vriendin vaak heel lastig. Je wil iemand laten zien dat je écht om hem of haar geeft en je stopt er dus moeite in. In dat kader vind ik een cadeaubon geven echt not done”, vertelt Corrie. “Maar van het cadeau wat ik vorige week voor mijn verjaardag kreeg, heb ik ook geen goed woord over. Ik kreeg iets met een wel hele nare verborgen boodschap… Ik was zo beledigd door dit cadeau.” 

Clubje vriendinnen

Corrie heeft een vast clubje vriendinnen waar ze sinds haar vierde zwangerschap mee bevriend is. “We zaten samen op zwangerschapsgym. Hier heb ik drie hele goede vriendinnen aan overgehouden. We komen op elkaars verjaardagen, bellen regelmatig en gaan één keer per jaar uiteten. Ik waardeer deze vriendinnen enorm en ben blij dat we er door dik en dun voor elkaar zijn.”

Groot feest

Vorige week gaf Corrie een feest ter ere van haar zestigste verjaardag. “Ik had een zaaltje gehuurd en een cateringbedrijf verzorgde een buffet. Ook was er een DJ en een grappige photobooth. Ik had echt mijn best gedaan om er wat leuks van te maken. Dat kon ik gelukkig ook merken aan de sfeer onder de gasten. Er werd gedanst, ik kreeg mooie cadeaus en mijn man gaf een lieve speech. Ik voelde me geweldig.”

Uitgebreide verlanglijst

Om ervoor te zorgen dat Corrie precies de juiste cadeaus krijgt, heeft ze haar gasten goed ingelicht. “Voor het feest had ik een uitgebreide verlanglijst opgesteld. Deze konden mensen online afvinken en er zaten linkjes bij. Dit is voor iedereen fijn. Ik krijg zo de cadeau’s die ik graag wil en niemand hoeft overdreven lang na te denken over wat ze moeten geven. Het voorkomt de situatie waarin mensen met een cadeaubon of bos bloemen aan komen zetten. Dat vind ik toch altijd zo gênant. Schrijf er dan ook gelijk een kaart bij: ‘ik ben hier nu wel op je feest, maar ik had eigenlijk geen zin om iets te kopen waar je echt blij van wordt’.”

Chique ingepakt

Dat niet iedereen goed is in het opvolgen van Corrie haar wensen, blijkt als zwangerschapvriendin Bellinda haar cadeau overhandigt. “Van iemand die ik al heel lang ken en lief en leed heb gedeeld, verwacht ik een top cadeau. Het chique ingepakte pakje zag er veelbelovend uit, maar toen ik de inhoud bekeek droop de teleurstelling van mijn gezicht. Uit het papier kwam een grote fles parfum…”

Beledigd door cadeau

Volgens Corrie weet iedereen dat parfum geen geschikt cadeau is. “Dat gééf je toch niet?! Met een fles parfum zeg je eigenlijk gewoon dat je iemand niet zo fris vindt ruiken. Ik voelde me enorm beledigd en had er de grootste moeite mee om Bellinda te bedanken. Het flesje heb ik op de cadeautafel gezet en ben verdrietig en teleurgesteld naar de toiletten gelopen. Ik was echt beledigd door het cadeau. Wat een domper zeg!”

Sorry gezegd

Bellinda merkt ook dat Corrie niet blij is met haar cadeau en gaat achter haar vriendin aan. “Dat was dan wel weer heel lief. Ze zei dat de cadeaus die nog op mijn lijst openstonden, allemaal te duur waren voor haar. En dat zij zelf altijd zo dol is op dit parfum. Ik heb haar toen uitgelegd dat ik parfum echt een belediging vind en dat ik er het gevoel van krijg dat ze mij niet fris vindt. Ze heeft sorry gezegd en zei dat ze het niet zo heeft bedoeld.”

Diep teleurgesteld

Corrie is opgelucht na het gesprek met Bellinda.”De rest van het feest was het heel erg leuk. Waar ik wel van baal, is dat Bellinda sindsdien niks meer van zich heeft laten horen. Ik dacht dat we het hadden uitgepraat en dat ze heeft ingezien dat haar cadeau niet bepaald leuk was. Ergens had ik wel een gebaar van haar verwacht; een lieve persoonlijke kaart om mij te bedanken voor het grote feest bijvoorbeeld. Maar nee hoor. Ik ben diep, diep teleurgesteld.

Heb jij je ooit beledigd door cadeau gevoeld? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Foto door cottonbro studio

Ira: ‘De huwelijksspeech van mijn schoonmoeder viel helemaal verkeerd’

huwelijksspeech schoonmoeder

Na een relatie van acht jaar besloten Ira en Abel vorig jaar in het huwelijksbootje te stappen. Omdat ze een bruiloft uit een boekje wilden, spaarden ze flink. Het werd een droomhuwelijk met alles erop en eraan. “Alleen kreeg de dag een uiterst vervelend staartje…. VERDER LEZEN

20 reacties

Johana -

Als mensen geld hebben om een zaaltje te huren voor een verjaardag, hebben ze zelf geld genoeg.
Ze hebben geen cadeautjes nodig, en al zeker niet met een prijs die de jarige voor ze bepaalt.
Dat gasten komen maakt het de moeite waard om de huur van het zaaltje te betalen.
En als ze daarnaast nog cadeautjes krijgen, is dat prima, maar het hoeft niet.

Chiquita -

Verschrikkelijk dat je ook nog ontevreden bent
Ik zou maar mijn cadeautje terug nemen en weggaan.

Mensen willen cadeautjes en ook nog bepalen

Echt belachelijk dit gedrag.

Berny -

Wat verdrietig dat Corry zich niet zo goed in een ander en een ander perspectief kan verplaatsen. Alle Douglassen en ici Paris kunnen meteen hun faillisement aanvragen als het de ẅaarheid”zou zijn van wat Corry denkt. Ik vermoed dat Corry vaker mensen niet helemaal aanvoelt en dat mensen dan op haar afknappen. Misschien is een therapie wel iets wat haar gelukkig kan maken.
Ik meen dit heel serieus. succes.
Berny

Solange -

Wat een kakmadam en zo ondankbaar.ik zouw ze niet willen als vriendin

Carina -

Wat een verhaal! Ik zou blij zijn met zo’n kado! Enorm zielig als je je als volwassene gedraagt als een kind! Wat een walgelijke reactie, vreselijk ondankbaar!

Yvon -

Wat een verzonnen kul verhaal!
Als het waar zou zijn heeft deze “Corrie”
wel een heel groot egootje. Zou ik geen vriendinnen mee willen zijn.

Ireen -

Wat een verschrikkelijke reactie zeg. Ten eerste verwacht degene een cadeau. En van haar vriendin nog wel een topcadeau!! Ondankbaar persoontje zeg. De aanwezigheid zou al genoeg moeten zijn .

Joris -

10p% BACKFIRE. Zou de “geïnterviewde” het artikel en reacties ook lezen en zou het tot haar doordringen?

Sanderien van Mul -

Mijn God. Echt waar, oh mijn God. Wat lees ik hier? Een of ander oud zeikerig kutwijf die beledigd is door een fles parfum??? Ben jij in al die zestig jaar dat je leeft nooit onder je steen vandaan gekomen of leef je op een andere planeet? Ik heb nog nooit van mijn leven zoiets ongelooflijks stoms gelezen. ‘Een fles parfum cadeau betekent dat je stinkt..” echt waar, hoe haal je het in je hoofd? En dan gaan lopen janken op het toilet en moeilijk doen en beledigd voelen… als ik Belinda was, had ik je op je verzuurde, ondankbare, huichelachtige gore bek getimmerd. Hoe haal je het in je hoofd om je te gedragen als een kleuter van 6, in plaats van een 60 jarige vrouw. Als je al zo bezopen over een fles parfum denkt, dan ben ik erg benieuwd naar de andere cadeaus die je gevraagd of gekregen hebt. Een doos bonbons omdat je te mager bent? Een boek omdat je niet genoeg leest? Een cruise naar de fjorden omdat ze willen dat je oprot? Ongelooflijk.

Silvia -

Jeetje, wat ondankbaar ben je. Parfum is juist een mooi kado. Je komt op mij over als een kind met een pruillipje, ‘dit heb ik niet gevraagd’. Juist op deze leeftijd is een feest prachtig maar hoeven er niet zo nodig cadeaus gegeven worden. Met een bon, bloemen of parfum mag je dan ook je handen stijf dichtknijpen. Jeetje, op deze manier is het logisch dat je vriendin niks meer van zich laat horen. Ik zou me ook twee keer bedenken voordat ik een berichtje zou sturen. Jij hebt haar gekrenkt, niet andersom. Ik hoop voor je dat je dat inziet.

Omk -

Ik vind kados zelf ook (te) belangrijk. Ik doe moeite om iets persoonlijks en origineels te geven. Als het even kan iets dat ik zelf heb gemaakt. Maar dit krijg je bijna nooit terug. Dan voelt een bon of geld erg matig en ondoordacht.
Maar dat is een mening. Geen universele waarheid. Bovendien ligt het aan de persoon die het geeft, en hoe goed je elkaar kent.
Cadeaubonnen zijn vaak prima in praktische zin. En wijds geaccepteerd als geschikt kado, anders zouden de winkel er niet mee vol liggen.
Dan kun je precies kopen wat je wilt, en de ander hoeft er niet te lang over na te denken.
Precies wat de schrijfster zegt te willen. Ze is alleen niet helemaal eerlijk tegen haarzelf, want ze zegt niet (letterlijk) dat ze de kados ook gebruikt om haar waarde voor een ander aan te meten. Tussen de regels druipt het ervan af.
Als je weet dat je niet stinkt en dat de ander dat ook niet vindt is parfum een prima kado, nl iets decadents.
Een kadobon is dus al een geldig kado, en parfum die iemand zelf heel lekker vindt is een kado waar over na is gedacht. Daar hoeft geen excuses voor gegeven te worden, en eigenlijk al niet eens uitleg. Laat staan een bedankje later voor de fijne tijd. Zeker als een dikke heisa maakt over iemand’s kado, verwacht je dan nog dat die persoon het zó fijn vond dat ze moeite doen om dat te zeggen?
Schrijfster voelde zich beledigd, maar heeft blijkbaar niet door dat haar vriendin zich óók te kort gedaan voelt. Naar mijn mening met veel meer goede reden. Geen wonder dat de vriendschap bekoeld is.
Er moet inderdaad een excuses komen, maar niet van de persoon waar de schrijfster op hoopt…

Hinde -

Jeetje, wat bent u een hebberig persoon. Een lijstje met cadeaus die over de top zijn betreft prijs. Uw vriendin heeft kennelijk niet een grote beurs en kiest met haar hart een parfum uit die ze zelf wel lekker vind. En parfum cadeau krijgen is echt niet omdat de ander u vind stinken. Dat zit in uw hoofd, maar isxecht niet zo. Dat u niet van parfum houd is uw probleem. Maar hou het voor u. Een gegeven paard kijk je niet in de bek. U had beter kunnen zeggen: lekker, een luchtje, dat had ik nog niet. Bedankt en fijn dat je op mijn feest bent. Het cadeau in originele verpakking laten en cadeau doen aan iemand die het wel kan waarderen was beter geweest. Uiteraard goed opletten dat dit dan iemand is die uw vriendin niet kent. 😉 Vraag: al eens afgevraagd hoe het voor uw vriendin geweest is om te horen dat haar cadeau een belediging is? Ik zou als ik u was zo gauw mogelijk mijn excuus aanbieden voor uw botte en verwende uitspraken als u deze vriendin tenminste wilt houden.

Diane -

Wat ben jij ondankbare ouwe tang zeg. Als ik Belinda was laat ik je barsten

Veerle -

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.
Maar er moet me toch iets van het hart, omdat ik enorm te doen heb met Bellinda.
Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het erg bijzonder vind dat u zelf een wensenlijst hebt gemaakt voor uw verjaardag. Kinderen doen dat inderdaad, maar als volwassene ben je toch al blij dat mensen de moeite nemen om samen met u, uw verjaardag te vieren. Als iemand vraagt of u nog wensen heeft, dan vind ik het iets anders. Maar om dit zelf al op voorhand te doen komt op mij erg hebberig en kinderlijk over. Als u inderdaad zulke goede vriendinnen bent zoals u beweert, dan had u ook kunnen inschatten dat deze wensen boven het budget van uw vriendin Bellinda waren.

Een parfum krijgen vind ik absoluut geen belediging en zou u juist moeten waarderen. Want uw vriendin Bellinda heeft wél haar best gedaan om een parfum uit te zoeken, dat ze bij u vind passen.
Dat ze die moeite genomen heeft, is op zich al een prachtig cadeau vind ik.
Verder vind ik het uiterst onbeleefd, dat u, zo duidelijk laat blijken, dat u niet blij bent met het door u gekregen cadeau.

U bent 60 jaar geworden las ik.
Maar als ik zo uw verhaal lees vraag ik me toch écht serieus af of die “0” in dit getal correct is.
Omdat uw gedrag mij meer doet denken aan een kind van 6, dan aan een volwassen vrouw van 60.

Het zou u sieren als u uw excuses aan uw vriendin Bellinda zou aanbieden. Maar alleen als u het oprecht meent.
Want ik denk dat juist zij zich terecht gekwetst voelt.

Monique -

Wat een ondankbare vriendin ben je zeg, het gaat om het gebaar!!! En wees blij dat ze erbij was.
Maar ja , mensen hebben altijd wat te zeuren!!! En ik vind het terecht van haar dat ze niks laat horen.Draai jij ff de rollen om mekaar!!!

L van Beers -

Iedereen die een verzorgingsproduct krijgt, zou zich dan beledigd moeten voelen? Je lijkt wel een pruilend kind zeg.
Het enige linke aan zulke giften is, dat je niet weet of de huid van de ontvanger het verdraagt en er goed mee combineert. Daarom moet je parfum altijd zelf kopen en eerst laten proefsprayen op een papiertje en dan de geur(en) die je lekker vindt, op je huid.
Ik heb zelf ooit een parfum cadeau gekregen dat ik al een tijd gebruikte. Inmiddels was mijn huid(reactie) veranderd en stonk het zelfs na aanbrengen.
Dat je niet merkt/gemerkt hebt dat je cadeau-ideeën niet voor iedereen haalbaar zijn, snap ik niet. Je kent ze toch al zo lang? Niet zo goed dus, blijkbaar.
Ik kan me voorstellen dat je wensen hebt. Maar om nou een uitgebreide lijst op te stellen . . . ! Ben blij dat de mensen de moeite doen en het ervoor over hebben om te komen – dat is ook al niet niks tegenwoordig – en zet op de uitnodiging: geen cadeaus a.u.b.
Of zet, zoals bijvoorbeeld mijn moeder, op de kaart dat je giften graag wilt doneren aan een goed doel, zorg voor wat extra informatie bij de leuk aangeklede donatiebox bij de entree en eventuele gastenboek. Ieder goed doel zal graag informatiemateriaal sturen.

Met hoeveel materiële giften wil je je leven nog ‘opleuken’?

Fien -

Oja sorry en je verwacht ook nog na de grote belediging (vernedering) dat ze je een kaart gaat sturen dat ze het zo gezellig vond. Dit is echt niet oké en dit kan gewoon niet waar zijn.

Fiene -

Dat het voor jou een diepe belediging is hoeft het voor een ander niet te zijn.
Veel mensen vinden het namelijk erg leuk om een flesje parfum te krijgen en associëren niet als “ik denk dat je stinkt”
Dat Belinda moeite heeft gedaan om op jouw feestje te komen en een cadeautje te kopen gaat bij jou niet op. Zelfs als ze sorry zegt (waarom?!?!) en verteld dat ze de spullen die jij op een lijst hebt gezet niet kan kopen. Denk jij niet bij jezelf oei ik ga te ver, ze heeft het niet breed (ben wel erg nieuwsgierig wat je op de lijst had staan en welke prijsklasse) en biedt jij ook jouw verontschuldiging aan. En je vindt het nog raar ook dat ze niet meer terug belt of reageert..
Ik snap Belinda ze voelt zich misschien wel erg naar dat ze een leuk kado gekocht heeft met de intentie om iemand blij te maken en dan krijgt ze deze reactie. Ik zou bij jezelf wel even nagaan of je wel oké bent.
Het is bijna net zo als het verhaal van het stel die zijn eigen wijn meeneemt naar een restaurant en overstuur zijn dat de ober de fles niet wilt opmaken. En dan niet snappen waarom niet en teleurgesteld zijn.

Joris -

Een lekkere parfum vind ik juist een fantastisch cadeau om te krijgen. Jouw associatie daarmee kan ik totaal niet volgen en heb ik nog nooit van iemand gehoord. Dat jij moeite doet een hele lijst inclusief linkjes op te stellen, maakt niet dat anderen verplicht zijn daar iets van te kopen. Ze heeft de moeite genomen om zélf iets voor je te bedenken in plaats van klakkeloos iets af te vinken (dat wat jij ’top cadeaus’ noemt. Dat jij het niet kan waarderen ligt niet aan de gever maar aan jou. Kennelijk stonden er cadeaus op die je gasten zich niet kunnen veroorloven. Dat jij je diep beledigd voelt kan ik niet begrijpen én dat je het laat merken is helemáál onbeschoft richting de gever.

Anna -

Als je iemand een fles parfum geeft vind je hem / haar niet fris ruiken ??
Persoonlijk vind ik dit wel een hele vreemde gedachtengang. Die link heb ik nooit gelegd.
Ik ( en met mij nog vele anderen ) zijn juist blij met een fles parfum.

Reageer ook