fb
Damespraatjes Damespraatjes

Coole player of kalme afwachter? Test het!

Steeds vaker hoor ik vrouwen klagen over het onbeleefde en seksueel intimiderende gedrag van sommige mannen. Schaamteloos om naaktfoto’s vragen, denigrerende opmerkingen op straat en betastingen in uitgaansgelegenheden.. Het is helaas aan de orde van de dag.

Maar hoe gaan we hier mee om? Als ik online benaderd word met de vraag seksueel getinte foto’s of filmpjes van mezelf te sturen, zou ik daar nooit mee akkoord gaan. Dit sluit niet aan bij mijn normen en waarden, iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Helaas zijn niet alle meiden al zo zelfverzekerd dat ze (op jonge leeftijd al) overtuigend ‘Nee’ kunnen zeggen.

Hoe ga jij hier mee om?
Hoe handel jij in een situatie dat een jongen in een club meer wil dan jij? Hoe handelt jouw dochter? Op http://bit.ly/NoOrGo word je via een test met diverse situaties geconfronteerd, ben jij een coole player of een kalme afwachter?

 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook