fb
Damespraatjes Damespraatjes

Conny: “Mijn man wil onze hond laten inslapen, maar ik niet”

hond laten inslapen

Toen Conny en haar man Ewout ontdekten dat ze geen kinderen konden krijgen, stortte hun wereld in. “Ik had er altijd van gedroomd moeder te worden. Ik zag mezelf op zondagochtend aan een grote tafel vol vrolijk kletsende kinderen. Helaas, het was ons niet gegund. Daar heb ik het altijd moeilijk mee gehad, zeker toen al mijn vriendinnen wel kinderen kregen. Dat gevoel werd even minder, maar laaide weer keihard op toen de eerste dames kleinkinderen kregen. Ik kon niets anders dan mijn tranen drogen en doorgaan met het leven.” 

Genoot met volle teugen

Om toch iets hebben om voor te zorgen, kiezen Conny en Ewout vier jaar geleden voor een pup. “Zo’n schattig beestje met grote ogen en een ondeugende blik. We noemden haar Puck en we waren in de zevende hemel. Het gaf mij zo’n goed gevoel om iets te hebben om voor te zorgen. In het holst van de nacht nog even naar buiten voor een plasje? Geen probleem! En de vele puppytrainingen in de regen? Ik genoot met volle teugen. Inmiddels is Puck vier jaar oud en is onze band sterker dan ooit.”

Kleine kans

De paniek slaat bij Conny toe als er een nare afwijking bij Puck wordt gevonden. “Ze kunnen haar opereren, maar de slagingskans is klein. Ook gaat ze een lang herstel tegemoet en is de vraag hoe de kwaliteit van leven zal zijn. De dierenarts vertelde dat ze haar kan behandelen, maar dat haar in laten slapen ook een mogelijkheid is om te overwegen. Verdrietig hebben we Puck mee naar huis genomen, om in alle rust te beslissen wat we wilden doen.”

Alles aan doen

Bij thuiskomst pakt Conny haar dagboek en zet alle voors en tegens op een rij. “Voor mij was het toen zo klaar als een klontje: ik wilde Puck laten behandelen. Mocht het allemaal tegenvallen, dan kunnen we altijd nog de moeilijke beslissing nemen om haar te laten gaan. Maar dan hebben we er in ieder geval alles aan gedaan. Puck is mijn kleine meisje, mijn alles. Zonder gevecht afscheid nemen kan ik niet over mijn hart verkrijgen.”

Zonde van tijd en geld

Wanneer Conny met Ewout bespreekt dat ze graag het traject in zou willen gaan, geeft Ewout aan dat hij er ook over nagedacht heeft. “Hij is op precies het tegenovergestelde uitgekomen. Ewout denkt dat het het beste is om Puck te laten inslapen. Hij vindt de behandeling erg duur en is bang dat Puck veel pijn gaat krijgen. Als we er dan later alsnog voor moeten kiezen om haar in te laten slapen, vindt hij het zonde van de tijd en het geld.”

Hoe kan hij?

Conny weet niet wat ze hoort en is woest. “Hoe kan hij dit zeggen? Ja, dierenartskosten zijn hoog. En ja, er is een kans dat ze er niet beter van wordt. Maar het gewoon opgeven? Dat kan in mijn optiek niet. Met een kind zou je dat ook niet doen. En Puck is mijn kindje en onderdeel van ons gezin. Ik weet dat deze gevoelens minder sterk zijn bij Ewout. Maar ik vind zijn reactie erg ongevoelig.”

Nog niet aan toe

Goedbedoeld zegt Ewout dat Conny een nieuwe puppy mag uitkiezen als ze Puck moeten laten gaan. “Ongelofelijk! Dat zeg je toch niet? Puck is niet vervangbaar. Als we er al voor kiezen om haar in te laten slapen, ben ik echt niet meteen toe aan een nieuw hondje. Ik wil het dan eerst rustig verwerken, zodat ik mijn hart later weer open kan stellen. Het toont voor mij wel dat Ewout hier heel anders instaat.”

Niet op vakantie

Conny maakt bespreekbaar dat zij het toch graag wil proberen. “Ewout zegt dat we deze zomer dan niet op vakantie kunnen omdat de behandeling duur is. Prima vind ik. Mijn hond is belangrijker dan mijn vakantie. Ewout denkt daar anders over. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Ik wil dat Ewout inziet dat Puck heel belangrijk voor mij is.”

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Margot: ‘Mijn vriendin spreekt allerlei woorden steeds verkeerd uit’

Expresso, advocado, ontroerend goed. Het zijn woorden die talloze mensen verkeerd uitspreken. Als liefhebber van de Nederlandse taal hoort Margot het gelijk, maar ze heeft afgeleerd om mensen steeds te corrigeren. Omdat dat zo belerend overkomt. Haar vriendin Rosalie verhaspelt ook continu woorden. “Maar ik vind het zo naar dat tegen Roos te zeggen. Terwijl ik weet dat ze wordt uitgelachen… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Jose -

Nou je m an de deur uit mijn hind gaat altijd voor stel dat je kind heb wat ziek word dan zeg je toch ook niet laat maar inslapen

Joris -

Nou, simpel toch? Hij alleen op vakantie en van de besparing van haar vakantie de operatie uitvoeren. Kan zij mooi in de tijd dat hij er op uit is het herstel monitoren.

M. Iedema-Willems -

Ik snap het maar denk ook aan het welzijn van de hond. Wil je dat de hond veel pijn gaat lijden tijdens het herstellingsproces? Dat vind ik persoonlijk erg dieronvriendelijk. Het doet pijn maar voor de hond is het beter zonder pijn heen te gaan. Heel sterkte met uw beslissing.

Mikky -

Ik heb dit even twee keer moeten lezen want ik geloof mijn ogen niet. Bij Ewout zitten de gevoelens misschien minder diep, dat kan, kan hij weinig aan doen. Maar waar ik van schrik is jouw egoïsme. Je wilt een hond een (ongetwijfeld pijnlijke) behandeling geven die waarschijnlijk niet helpt, met daarna een lang (en wederom ongetwijfeld pijnlijk) natraject met als zeer waarschijnlijk resultaat een rotleven. Misschien moet je even twee keer gaan nadenken of je je hond hiermee plezier doet.

Reageer ook