fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cocktails for two

Vrijdagmiddag en het weekend staat voor de deur. Niet zo maar een weekend. Nee, er wordt schitterend weer verwacht en je hebt allemaal leuke zonnige afspraken in het verschiet. Nog even een uurtje werken en dan…… Dan word je geroepen door een collega. Of je even mee naar buiten wilt lopen, want ze heeft een heerlijke verrassing voor je. Op het zonovergoten terras staan twee cocktails klaar en je denkt wat heb ik toch een geweldige baan, nu weer Campari testen. Je collega heeft gekozen voor de Campari Orange en het begin van jouw weekend kan niet meer stuk. Heerlijk!!

Het Italiaanse aperitief Campari is al 150 jaar de zomerdrank bij uitstek, geliefd om de verfrissende, licht bittere smaak. De drank is al sinds 1870 gemaakt volgens hetzelfde geheime recept. Het merk heeft gedurende zijn lange geschiedenis voortdurend ingespeeld op de trends door vernieuwende cocktails te bedenken. Daardoor is het merk tegenwoordig in 190 landen bekend en verkrijgbaar. Campari is zeer veelzijdig en laat zich makkelijk mixen met andere dranken waardoor heerlijke cocktails ontstaan. Klassieke cocktails die met Campari als hoofdingrediënt zijn bijvoorbeeld de Americano, Campari Spritz en Campari Orange.

AMERICANO
De cocktail die James Bond dronk in de legendarische film Casino Royale.
Deze beroemde cocktail is voor het eerst geschonken in de bar van Gaspare Campari in de jaren ‘60 van de 19e eeuw, waar hij bekend stond als de Milano- Torino, een verwijzing naar de twee hoofdingrediënten. Later werd deze cocktail de Americano genoemd, naar de Amerikaanse toeristen die het graag dronken tijdens de drooglegging.
1 deel (3 cl) Campari 1 deel (3 cl) Cinzano Rosso (rode vermouth) 1 deel (3 cl) sodawater (spa rood) ijsklontjes

CAMPARI SPRITZ
Het ideale aperitief op een warme zomeravond.
De Oostenrijkers hebben dit recept meegebracht naar Venetië toen zij daar in de 18e eeuw de macht overnamen. Het is het ideale aperitief voor een warme zomeravond en heel eenvoudig te maken.
1/3 deel Campari 1/3 deel Prosecco of droge mousserende wijn 1/3 deel sodawater (spa rood) ijsklontjes

CAMPARI ORANGE
Een heerlijke lichte zomerdrank.
De Campari Orange is wereldwijd een van de meest populaire Campari cocktail. Oorspronkelijk heette deze cocktail de Garibaldi, een eerbetoon aan de Italiaanse held Giuseppe Garibaldi. Hij vocht in de 19e eeuw voor de eenwording en vrijheid van Italië. Het rood van Campari herinnert aan zijn kenmerkende rode jas en de sinaasappels aan zijn aankomst in Sicilië.
1 deel (3,5 cl) Campari 3 delen (10,5 cl) jus d’orange ijsklontjes

Andere lekkere cocktails met Campari zijn:

CAMPARI TONIC
De ultieme dorstlesser.
1 deel (3 cl) Campari 3 delen (9 cl) tonic ijsklontjes

CAMPARI FLAMES
Een vurige verrassende smaak om nooit meer te vergeten.
3 delen (4,5 cl) Campari 6 delen (9 cl) gezoet citroensap (1 deel suiker, 1 deel water, 1 deel citroensap) 1 deel (1,5 cl) Mandarine Napoleon geraspte verse gember gecrushed ijs

www.campari.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook