fb
Damespraatjes Damespraatjes

Chocolade cupcakes voor depressieve vriendinnen

Het kan écht: taarten bakken zonder mixer, zonder zeef en zonder eieren te splitsen. Zelfs zonder afwas! Nou ja, nauwelijks afwas. In dit boek vind je 50 recepten voor taarten en cupcakes, die je in maximaal een uur op tafel zet. Deze ingenieuze bakmethode komt uit Amerika en is voor de Nederlandse markt bewerkt door Elsbeth Louis voor Uitgeverij Snor. Het prachtige boek is vormgegeven door Studio Boot.

Damespraatjes recensente Charlotte Koopman trok met haar boek de keuken in en kwam enthousiast terug: mét cake! ”in een kwestie van minuten staat er een heerlijk geurende taart of cake in de oven die je hele huis naar verse taart of cake laat ruiken. Ik ben heel enthousiast over dit boek”

Amerikaanse methode
Alle recepten, op enkele na, zijn op dezelfde wijze opgebouwd: boter laten smelten in een steelpan en vervolgens de andere ingrediënten toevoegen waarna het beslag in de voorverwarmde oven kan. In dit boek staan de steelpan en pollepel centraal. Geen eieren die gesplitst moeten worden, geen ingewikkelde keukenmachines, geen mixers, veel minder afwas dan normaal en heerlijk versgebakken taart, cake of cupcakes.

Daarnaast is het beslag ook vele malen sneller gemaakt dan bij vergelijkbare recepten. Het beslag hoeft niet uren op te stijven of teruggekoeld te worden, het kan meteen in de vorm of vormpjes. Klinkt ideaal dus. Het is natuurlijk de vraag of het werkelijk zo ideaal is als dat het klinkt. Om hier achter te komen, zijn we aan het bakken geslagen op de redactie. Dit tot genoegen van de mensen die mochten proeven. En wat bleek: je nieuwe beste keukenhulpjes zijn de steelpan en de pollepel!

Bakken op de redactie
Na een proeverij van verscheidene baksels bleken de volgende favoriet: Vanille-pijnboompitcake, de makkelijkste, beste brownies ooit en Chocolade Cupcakes voor depressieve vriendinnen. Elk recept bleek makkelijk te maken en daarnaast ook heerlijk te smaken. Lees: het was binnen de kortste keren op.

Het boek is op een duidelijke, leuke manier geschreven. Aan het begin van het recept worden technieken, ingrediënten en handigheden duidelijk toegelicht waardoor er in feite niks meer mis kan gaan.

Zelfs met kinderen en weinig tijd toch een heerlijk en vers baksel op tafel!

Over de makers
De methode is ontwikkeld door de Amerikanen Edward Schloss en Ken Bookman. Zij experimenteerden 25 jaar lang om tot de beste recepten te komen. De Amerikaanse recepten zijn bewerkt voor de Nederlandse markt door fervent taartenbakster Elsbeth Louis. Studio Boot uit Den Bosch deed de prachtige vormgeving en typografische illustraties van het boek, evenals de fotografie. De foodstyling is gedaan door Anoek Lorjé. Studio Boot gaf eerder verschillende boeken vorm voor Uitgeverij Snor en won daarmee diverse prijzen als onder andere een Gourmand Cookbook Award voor mooiste omslag (Zelfgeoogst en omslag Soepkalender, cover Toet- en Taartkalender).

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een uitgeverij die slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken uitgeeft die leuk zijn om te lezen en nog leuker zijn om te krijgen. Dit najaar is het vijf jaar geleden dat hun eerste uitgave ‘Naaien enzo’ verscheen.

Titel: Het Snelle Taartenboek
Auteur: Edward Schloss en Ken Bookman
Nederlandse bewerking: Elsbeth Louis
Vormgeving: Studio Boot
ISBN: 978-90-79961-20-7
Aantal pagina’s: 128
Prijs: € 17,50

Bestel dit boek

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook