Choco fruit sateetjes & zoete bloemetjes

 

 

Op zoek naar een zonnige, zomerse traktatie? Kies voor de combinatie van chocoladecake met vers fruit. Lekker en ook nog een beetje verantwoord door het verse fruit. Met deze traktatie scoor je zeker grote ogen.

 

 

Voorbereiden choco-fruit sateetjes / 20 stuks

Voor de chocoladeblokjes:

  • 1 pak Dr. OetkerMix voor Sachertorte
  • 150 g boter
  • 3 eieren

Keukengerei:

  • 1 rechthoekige bakvorm (van ca. 18 bij 29 cm)
  • bakpapier
  • mixer met garden
  • stevige extra lange satéstokjes van bamboehout (toko)

Bereiden:

Bereidingstijd:
1,5 uur (incl. baktijd)

  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Bereid en bak de Sachertorte volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik een rechthoekige vorm. Laat de taart volledig afkoelen.
  • Vul of garneer de taart voor de gezonde traktatie niet.
  • Zet een (barbecue)rooster klaar.
  • Snijd de Sachtertorte in zoveel mogelijk blokjes van ca. 3 cm.

Versieren:

Steek afwisselend 3 stukjes fruit en 2 blokjes chocoladecake aan de satéstokjes en de traktatie is klaar.

Trakteeridee:

  • Leg in een bak of op een dienblad een paar ledlampjes.
  • Verkreukel stukken oranje en rode doorzichtige folie (kantoorwinkel) en leg dit over de ledlampjes alsof het vuur is.
  • Leg daarop het rooster van de oven of barbecue.
  • Schik hierop de choco fruitsateetjes en de gezonde traktatie is klaar.

 

 

Zoete bloemetjes!

Knip uit groen karton blaadjes. Versier de lolly met een foam sticker ( bijv. van de Hema). Bak of koop cupcakes en plaats ze in passende tuinpotjes en steek de bloemlolly’s daarbij. Om het extra feestelijk te maken, kan je de potjes nog beschilderen of versieren met stickers. Een topper!

 

 

 

 

 

** Foto’s en recepten afkomstig van www.bakkenvooreenfeestje.nl


Reageer ook