fb
Damespraatjes Damespraatjes

Binnenzonwering nodig? Denk eens aan plisségordijnen

Ik barst bijna uit mijn voegen van geluk. De lente is deze week echt begonnen en ik probeer zoveel mogelijk naar buiten te gaan om van het zonnetje te genieten. Inmiddels heb ik al een paar uurtjes in het Vondelpark gezeten en ook als ik binnen ben om te werken word ik heel erg blij als het zonnetje naar binnen valt. 

De zon is nu nog niet zo heet en dan laat ik ‘m in huis volop schijnen. Als het zomer is is dat wel anders, dan wordt het in huis al snel te heet en te licht. Dan moet ik (helaas) maatregelen treffen om zon buiten te houden. Nu las ik laatst een artikel dat dat ook met plisségordijnen kan.

Wat zijn plisségordijnen?

Eerlijk gezegd had ik geen idee wat plisségordijnen eigenlijk zijn, maar een vriendin van me heeft me meteen bijgepraat. Volgens haar betekent het woord plissé in het Frans geplooid. Plisségordijnen zijn gordijnen die bestaan uit strakke, geplooide stof.

De voordelen van plisségordijnen

Mijn vriendin liet me haar plisségordijnen zien en ze raakte niet uitgepraat over de voordelen die dit soort gordijnen heeft.

  • Sfeer in je huis. Bij mijn vriendin in huis is het altijd gezellig, dat was me wel opgevallen. Nu ik me bewust ben van haar Plisségordijnen, realiseer ik me dat haar gordijnen voor een groot deel bijdragen aan die gezelligheid.
  • Zonwerend. Mijn vriendin vertelt dat de gordijnen in de zomer echt een uitkomst zijn. Het werkt prima als zonwering, waardoor ze minder direct licht in huis heeft en het ook koeler blijft op warme dagen.
  • Meer privacy in huis. Zelf hou ik van een licht en open huis en gebruik mijn gordijnen niet om inkijk te voorkomen. Mijn vriendin woont langs een drukke weg en voor haar is dat wel echt noodzakelijk, zeker als ze ’s avonds het licht aandoet in huis.

Volgens mijn vriendin zijn haar gordijnen erg praktisch en de bediening is vrij makkelijk, helemaal omdat ze voor plisségordijnen met elektrische bediening heeft gekozen. Verder kun je kiezen uit  transparante, semi-transparante of verduisterende stoffen.

Wat ga ik zelf kiezen?

Mijn vriendin heeft me overtuigd en het lijkt mij geweldig om ook plisségordijnen te nemen. Nu nog niet, maar als we over een tijdje gaan verhuizen dan komen er ook van die gordijnen te hangen. Om gezelligheid in huis te brengen, maar vooral ook om als zonwering te gebruiken als dat nodig is. Maar vooralsnog geniet ik lekker van het lentezonnetje en laat ik ‘m flink stralen. Ook in huis!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Zonweringsbedrijf Zoetermeer -

Enthousiast kunnen schrijven over zonweringen en gordijnen, vinden wij erg leuk. Je hebt de voordelen goed onder woorden gebracht!

Wellicht een interessante toevoeging: Wanneer je besluit om plisségordijnen te plaatsen, kies dan in ieder geval voor gordijnen met een isolerende werking. Op deze manier zal je ook in de wintermaanden de (gestookte) warmte binnenshuis houden. Lees; prettig voor je portemonnee 🙂

Fijne zomer!

Reageer ook