fb
Damespraatjes Damespraatjes

Binnen no-time je eigen tuinkantoor? Zo regel je het!

Als de zon ’s ochtends al schijnt en de belofte van een mooie dag in de lucht hangt, dan wil ik zo veel mogelijk buiten zijn. Helaas kan dat niet altijd er moet immers ook gewerkt worden. Maar als je dat nou eens combineert? Werken in een tuinkantoor. Kan dat? Ja! Dat kan zeker.

Ik kan me haast niet meer voorstellen hoe mijn dagen waren toen ik nog op bomvolle redacties mijn werk deed. Als ik net de telefoon had opgehangen, schoof een collega met één bil op mijn bureau om even uitgebreid het weekend door te nemen en als ik hem had weggewerkt, werd ik geroepen voor een redactievergadering. Terugkijkend was ik meer aan het overleggen en praten, dan dat ik deed waarvoor ik was aangenomen: verhalen schrijven.

Ruimte voor mezelf

Het kwam steeds vaker voor dat collega’s een dag per week vanuit huis werkten. Gewoon om even productie te kunnen maken. Inmiddels ben ik al jaren freelancer en heb ik geen kletsende collega’s meer op het puntje van mijn bureau. Omdat ik overal kan werken en aan een stukje tafel en mijn laptop genoeg heb, kan ik zelf beslissen waar ik werk. De ervaring leert dat verhalen schrijven terwijl de oudste vraagt waar zijn gymkleren zijn en de jongste een of andere tekenfilmserie zit te kijken soms wat lastig is. Vaak dacht ik: had ik maar een soort tuinkantoor. Dan kan ik gewoon lekker werken terwijl ik de natuur om me heen heb. Door niet in huis te werken maar in een kantoortje buiten schep je afstand van de dagelijkse rompslomp in huis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPUS – home office pods (@opus.pod)

Eindelijk dat rapport af

Een tuinkantoor. Dat moet er toch allang zijn? En ja! Er zijn kleine kantoortjes voor in je tuin verkrijgbaar. Het zijn kleine huisjes met bijvoorbeeld veel glas waarin je ongestoord kunt werken. Want dat is wat we zoeken: ruimte. Een plek om je af en toe even terug te trekken of om dat rapport nou eindelijk eens af te schrijven. Het probleem van thuiswerken is vaak dat mensen niet in de gaten hebben dat je aan het werk bent. Door je af te zonderen is dat duidelijker en werkt dat prettiger. Eigenlijk kun je het zien als een luxe tuinhuis maar dan multifunctioneel en een verlenging van je woning. Het tuinkantoor kan namelijk ook worden gebruikt als speelruimte voor de kinderen of als logeerruimte voor als je gasten op bezoek hebt.

Zen in je tuinkantoor prefab

Een tuinkantoor prefab kan op maat worden gemaakt en wordt kant en klaar bij je in de tuin geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om openslaande deuren te nemen, of juist niet. Grote ramen, kleine ramen: alles is mogelijk. Het tuinkantoor kan multifunctioneel zijn als jij dat wilt. Je kunt erin werken, logees ontvangen, maar je kunt er ook een klein tempeltje van maken waar je tot rust komt. Waar je rustig kunt mediteren om even tot jezelf te komen. Leg je matje neer en doe je dagelijkse yoga- of fitnessoefeningen zonder een ander daarmee tot last te zijn.  Er zijn bedrijven die tuinkantoren aanbieden in verschillende maten, zo is er voor iedere tuin wat wils. OPUS – home office pods bijvoorbeeld heeft 2 standaard modellen (Alpha en Beta), maar maatwerk is ook mogelijk. De meeste tuinkantoren worden echter prefab gebouwd  en kunnen zonder rompslomp geplaatst worden in je tuin (dus je hebt niet wekenlang bouwvakkers over de vloer :-)).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPUS – home office pods (@opus.pod)

Ik wil er in!

De combinatie van een goed concept en mooie materialen zorgen ervoor dat een tuinkantoor er aantrekkelijk uitziet. Met weinig middelen creëer je ruimte en rust en wordt het misschien zo nu en dan vechten wie er gebruik maakt van dat leuke kantoortje midden in de achtertuin. Zijn het de kinderen die er kunnen gamen en chillen, is het je partner die er een mencave van maakt of is het je moeder die een nachtje blijft slapen?

Zou jij ook wel zo’n kamer in je tuin willen hebben? Wat zou jij er dan allemaal in doen? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook