fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bijzonder: Man woont al 22 jaar in een zandkasteel

Rond de jaarwisseling verbleven wij met ons gezin in een prachtig huisje aan de Bretonse kust. Elke dag werden we wakker met het geluid van de golven, konden we genieten van de extreme getijden en voelden we ons zo vrij als een vogeltje. Na een week zat ons verblijf erop en dat was jammer, we wilden eigenlijk nog wel langer van het leven bij het strand genieten. We zouden er zelfs wel willen wonen! Helaas: een huis aan het strand is niet goedkoop en het zit er dan voorlopig ook nog niet in.

Op het strand wonen

Maar, ook nu blijkt weer: waar een wil is, is een weg. We kwamen namelijk het verhaal tegen over een man die al 22 jaar in een zandkasteel op het strand woont. Marcio Matolias is een Braziliaanse kunstenaar die zandsculpturen maakt. Hij is zo goed in het maken van zandsculpturen, dat hij een zandkasteel op het strand heeft gebouwd. Om te bewonderen, maar ook om zelf in te wonen!

Inmiddels woont Marcio al 22 jaar in zijn kasteel op het strand. Hoewel hij er enorm van geniet, is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. “Als het regent is het wel vervelend, dan is het niet comfortabel. In dat geval zou een appartement fijner zijn” vertelt Marcio.

Bekijk het kasteel

Zo zie je maar: je kunt best goedkoop op het strand wonen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is het bouwen van een enorm zandkasteel. Ik zet mijn zinnen voor nu toch maar op het sparen voor een écht huis…

Benieuwd naar Marcio en zijn kasteel? Bekijk dan deze video!

Zou jij het willen?

Zou jij in een zandkasteel kunnen wonen, als dat betekent dat je zo op het strand kunt wonen? Of zou jij je zandkasteel ergens anders neerzetten? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook