Bianca (48): ‘Op datingsites lieg ik over mijn leeftijd omdat ik bang ben anders geen man te vinden’

Twintig jaar geleden werd je met open mond aangekeken als je vertelde dat je je partner had gevonden via een datingsite. Dan was er iets goed mis met je. Tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Niet alleen langdurige relaties worden er gevonden, ook wie zin in seks zonder verplichtingen heeft kan zijn hart ophalen. Bianca (48) weet daar alles van en date er lustig op los. Om mannen over de streep te trekken, liegt ze over haar leeftijd. “Barry denkt dat ik 38 ben en ik durf mijn echte leeftijd niet te onthullen.”

Ze heeft geen lichaam meer van een twintigjarig meisje. “Ik was vroeger slank en had een sportief lijf. Twee kinderen hebben voor een lelijke buik gezorgd, een depressie voor te veel kilo’s. Ik vecht tegen het verval, vind het vreselijk om oud te worden en nu ik de vijftig nader, en de overgang er aan zit te komen, word ik helemaal nerveus.” Haar angst zet ze om in daden; Bianca sport dagelijks en let op wat ze eet. Veel groenten, fruit en weinig suiker en vet. “Maar dat houd ik niet altijd vol. Sinds mijn man en ik in scheiding liggen, grijp ik steeds vaker naar slecht eten en drank. Daarvan heb ik daarna natuurlijk weer heel veel spijt.”

Soloseks is toch anders

Omdat het een langdurige kwestie is die scheiding van Bianca en haar man Alex, hebben ze hun relatie opengegooid en heeft Bianca zo nu en dan afspraakjes met mannen. Puur voor de seks. “Alex en ik leven al jaren als broer en zus en raken elkaar niet meer aan. Terwijl ik dat zo nodig heb. Ik ben dol op seks en word ongelukkig als ik dat niet heb. Soloseks is niet hetzelfde als een stevige vrijpartij met een man.” Omdat ze niet op zoek is naar een vaste relatie heeft Bianca zich ingeschreven op sites die gericht zijn op seksdates. Vindt ze wel zo makkelijk omdat het gelijk duidelijk is wat er wordt gezocht. Wel merkte ze dat ze als vrouw van tegen de vijftig minder wordt benaderd. “Ik vond het aanvankelijk doodeng me in te schrijven op een site, stel je voor dat bekenden me er zouden treffen. Maar dan dacht ik: naja, zij zitten er ook op, dus wat is het probleem? Ik kreeg soms wel wat reacties maar werd niet bedolven terwijl ik op veel mannen reageerde.”

Liegen over leeftijd

Dat veranderde toen Bianca tien jaar van haar leeftijd afhaalde. “Ineens kreeg ik berichtjes van mannen die met me wilden chatten en niet konden wachten me te ontmoeten. Het streelde mijn ego maar vond het doodeng om af te spreken.” Mike is de eerste met wie Bianca afspreekt; een getrouwde 38-jarige man met twee kinderen. Bianca zorgt ervoor dat ze er fantastisch uitziet en heeft een heerlijke date. Er volgen er meer en geen man die zich afvraagt of haar leeftijd klopt. “Ik kwam er achter dat het mannen geen bal uitmaakt, ze zijn gewoon geil en hebben zin in seks. Prima.”

Heerlijke date

Het bleef allemaal prima totdat Bianca Barry ontmoette; een knappe maar vooral leuke single van 39 die ze wekelijks ziet. “Ik heb een onwijze klik met Barry en we hebben fantastische seks maar gaan daarnaast ook regelmatig naar een museum en hebben diepgaande gesprekken. Barry denkt dat ik 38 ben en ik ben nu zover dat ik niet goed meer durf te zeggen dat ik lieg over mijn leeftijd. Ik ben zo bang dat als hij dat weet, hij denkt dat ik over andere dingen ook heb gelogen en dat is niet zo. Laatst stelde hij voor om een weekje samen op vakantie te gaan. Ik wil niets liever, maar de kans dat mijn geboortedatum ergens op een ticket ofzo iets staat is groot en als hij dat leest dan val ik door de mand. Dus ik houd dat af terwijl ik zo toe ben aan een vakantie.”

Bianca kan voor haar gevoel niet meer terug. “Langzaamaan word ik verliefd op Barry en hij krijgt meer gevoelens voor mij ondanks dat hij niet op zoek was naar een vaste relatie. Als ik nu zeg dat ik 48 ben dan knapt hij af. Dat weet ik zeker dus ik zwijg. Maar ik weet dat er een dag komt dat ik door de mand val en naar die dag kijk ik niet uit….”

Wat vind jij hiervan? Snap je Bianca? Of vind je dat ze niet zo moeilijk moet doen over haar leeftijd? Wij zijn benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


Reageer ook