fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ben jij druk, druk, druk? Neem dan de tijd voor dit filmpje

Een goede vriendin van me zit in de directie van een groot en snel groeiend bedrijf. Ze heeft 3 kinderen, waarvan er één topsporter is en dat vergt heel wat aandacht en tijd. Als ik de hulp van deze vriendin inroep staat ze altijd klaar. Nooit, maar dan ook nooit heeft ze me aangegeven dat ze het te druk heeft.

Openlijk bewonder ik haar hier enorm voor. Doordat we veel samen praten weet ik hoe ze dit allemaal voor elkaar krijgt. Ze stelt prioriteiten. Ze kijkt bijvoorbeeld bijna nooit TV, doet niet aan social media en roddelt nooit (want man o man, wat kan hier een energie in gaan zitten).

Gisteravond was de Engelse bedrijfspsycholoog Tony Crabbe bij Humberto Tan in RTL Late Night. Hij raakte eigenlijk de kern van wat ik altijd al vermoedde. Een mooi voorbeeld had hij naast zich zitten om dit te illustreren, Ireen Wust. Als zij traint, dan is er niets anders, alleen die training. Juist door daar je focus te pakken (en niet afgeleid te zijn door bijvoorbeeld je telefoon) maak je stappen en ontwikkel je je. Volgens mij is dit ook ongeveer de basis van Mindfulness.

Helaas kan ik dit zelf allemaal niet zo goed uitleggen, maar Tony Crabbe wel. Bekijk hier zijn wijze woorden.

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook