fb
Damespraatjes Damespraatjes

Avocado-liefhebbers opgelet: er is nu een light-variant

Dol ben ik op avocado. Ik kan er wel een paar per dag eten. Heerlijk op mijn boterham als een soort spread onder mijn tomaatje, door de sla of in de guacamole als dip voor mijn nacho chips. Ik schrok enorm toen ik ging afvallen en zag hoeveel calorieën er in een avocado zitten. De vetten zijn trouwens geen slechte vetten en de avocado is super gezond. Daarom eet ik nog wel avocado, maar niet meer 2 per dag. Groot was mijn nieuwsgierigheid natuurlijk toen ik hoorde dat er een Light versie van de avocado is geteeld.

Dertig procent minder vet

Een Spaanse kwekerij heeft de lichtere avocado op de markt gebracht. De avocado’s groeien op een andere grondsoort en er wordt op een andere manier met licht gewerkt, waardoor de hoeveelheid vet met 30% is verminderd. Momenteel worden ze alleen in Spanje verkocht zagen we in een video die we op de site van de Huffington post tegenkwamen. Zie de video hieronder.

De Slimcado

In de video wordt ook gesteld dat een dergelijke avocado in de Verenigde Staten mogelijk geen kans van slagen heeft. Er is ooit een lichtversie ontwikkeld door een bedrijf uit California, de Slimcado, maar die werd super slecht ontvangen. “Ik voelde me nog nooit zo verraden door een voedingsmiddel” aldus een zeer teleurgestelde recensent van de Wall Street Journal.

Zou jij de light versie van de avocado light kiezen?

Zou jij wel wat voelen voor de avocado light, ook als het ten koste gaat van de smaak en de beleving? Zelf zou ik ‘m denk ik eerst moeten proeven voordat ik het kan beoordelen. Ook al ben ik aan het afvallen ik ga de avocado niet uit de weg, blijf ‘m eten, maar in iets mindere mate dan vroeger. Het blijft een super gezonde vrucht en smaakmaker! Mocht de lightversie net zo gezond en lekker zijn als de originele dan zou ik ‘m kiezen, anders zeker niet!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ina -

Wat een onzin: avocado light. De vetten in avocado’s zijn nou juist heel gezond. Als je minder koolhydraten zou eten en meer vetten, dan val je af. Van vet word je niet dik. Natuurlijk niet overdrijven. Juist van koolhydraten, witmeel en suikers, word je dik. Deze worden omgezet en opgeslagen als vet in je lichaam.

Reageer ook