fb
Damespraatjes Damespraatjes

Arabela organiseert mega partijtjes voor haar dochter: “Pony’s in de tuin of het afhuren van een zwembad”

Met veel warmte denk ik terug aan mijn partijtjes van vroeger. Geweldig vond ik het dat al mijn vriendjes en vriendinnetjes speciaal voor mij naar mijn huis kwamen. Toen ik wat jonger was waren de partijtjes altijd bij ons thuis. We deden spelletjes als koekhappen, zaklopen en spijkerpoepen. Vanaf mijn achtste verjaardag deden we ook dingen buitenshuis, zoals naar het zwembad of naar Oud-Valkeveen. Best grote feestjes als ik er zo op terugkijk, maar het kan natuurlijk altijd groter. Zo organiseert Arabela elk jaar een mega partijtje voor haar dochter Fleur.

Financieel onafhankelijk

“Fleur en ik zijn al vanaf het begin met z’n tweeën. Tijdens de zwangerschap heeft mijn ex mij met diverse vrouwen bedrogen. Toen ik dit ontdekte heb ik hem -met mijn dikke buik- direct op straat gezet. Opgeruimd staat netjes”, vertelt Arabela. “Ik heb er geen seconde om gehuild. Misschien wist ik ergens al wel dat het niet helemaal goed zat tussen ons. Het maakte het ook allemaal wel makkelijker dat ik financieel onafhankelijk ben. Ik heb een goedlopende webshop, een drie schoonheidssalons en verhuur twee appartementen. Zijn geld had ik niet nodig en dus was de keuze snel gemaakt om hem mijn huis uit te zetten.”

Happy single

Arabela vindt het heerlijk om de enige ouder in het leven van haar dochter te zijn. “Ik ben best veeleisend en ik vind het prettig als dingen op mijn manier gaan. Met een man zou ik het nooit helemaal op mijn manier kunnen doen en al helemaal in de opvoeding van Fleur zou dat een absoluut breekpunt zijn. Voor nu ben en blijf ik dus happy single en hebben wij het goed samen.”

Schuldgevoel

Hoewel Arabela dus blij is met haar leven, voelt ze zich soms wel schuldig naar Fleur. “Ze is nu negen jaar oud en ze vraagt steeds vaker naar haar vader. Toen ze klein was vond ze het niet zo erg dat we altijd met z’n tweeën waren, maar nu vraagt ze toch steeds vaker naar haar vader. Ik leg haar altijd uit dat haar papa bij mij weg is gegaan (en niet bij haar) en dat wij geen man in ons leven nodig hebben. Laatst zei ze toen: ‘ik weet dat we geen papa nodig hebben, maar ik zou het zo leuk vinden als ik een papa had die mij van school haalt.’ Dat deed mij natuurlijk wel wat.”

Verwennen

Om het gemis van een papa te compenseren verwent Arabela Fleur soms meer dan goed voor haar is. “Ik weet dat het niet goed is voor een kind om haar te veel te verwennen, maar ik vind het gewoon leuk. Zo gaan we graag samen shoppen, laten we onze nagels doen of doen een high tea in een luxe hotelrestaurant. De meeste vrouwen doen dit met hun vriendinnen, ik met Fleur. Ze is mijn beste vriendin en ik verwen haar dus heel graag. Zo ook met haar verjaardagen.”

Zeemeerminnen feestje

De verjaardagen van Fleur zijn een heus begrip bij haar op school. “Al toen ze één jaar werd, gaf ik een groot feest. Je ziet het tegenwoordig vaker in Nederland, maar destijds werden dat soort feestjes bijna alleen nog in Amerika gegeven. Naarmate ze ouder werd, werden ook de feestjes groter. Zo hebben we een keer een heel zwembad afgehuurd voor een zeemeerminnen feestje en lieten we eens een schoonheidssalon in onze woonkamer bouwen.”

Pony’s in de tuin

Alle kinderen uit Fleur haar klas zijn welkom op de feestjes. “Ik wil Fleur leren dat iedereen mee mag doen. Als ze bepaalde kindjes er niet bij wil hebben zeg ik tegen haar dat het hele feestje niet doorgaat. Uiteindelijk nodigt zij ze gewoon uit en hebben ze als klas een geweldige dag. Ook met de kindjes die minder lekker in de groep liggen. Voor mij is het een goed moment om eens even lekker bij te kletsen met de ouders. Afgelopen zomer hadden we een pony feestje in de tuin. De kinderen reden op pony’s door de tuin, ze leerden ze borstelen en er was een vrouw die wat kwam vertellen over paarden en het verzorgen ervan. Voor de ouders was er aan de andere kant van de tuin een borrel met barbecue.”

Filmavondje op de bank

Arabela heeft met Fleur afgesproken dat deze partijtjes doorgaan totdat ze naar de middelbare school gaat. “Ach, dan komen er weer andere leuke dingen. Het is voor ons iets waar we elk jaar heel erg naartoe leven. Zowel Arabela en ik als haar vriendjes en vriendinnetjes. Mijn eigen verjaardag vier ik daarentegen klein. Mij doe je het meeste plezier met een filmavondje op de bank met Fleur. Verschil moet er wezen!”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Mari -

Succes met het creëren van een verwend nest. Ik vind het trouwens bijzonder egoïstisch om je dochter weg te houden bij haar vader, dan kan JIJ hem nog zo’n l#l vinden, het is en blijft haar vader. Materiële zaken vervangen geen emotionele dingen zoals een vader. Prima dat je leuke dingen doet met je dochter maar zo krijgen jullie wel een ongezonde relatie. Jullie zijn geen vrienden maar moeder/dochter. Zeker wanneer ze ouder word ga je hier een flinke kluif aan krijgen

Joris -

Ik kan het op straat zetten van de man niet rijmen met de bewering dat papa bij mama weg is gegaan. Het eerste suggereert dat mama bij papa weg is gegaan (ware het niet data pa fysiek vertrokken is). Verder lijk dit compensatiegedrag en is het m.i. tamelijk vreemd als moeder en 9-jarige dochter elkaars beste vriendinnen zijn.

Reageer ook