fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met deze app krijgen scholieren altijd en overal hulp bij hun huiswerkvragen

Voor veel ouders zal het herkenbaar zijn. Je kind doet het hartstikke goed op school, maar af en toe heeft het een vraag waar jij helaas geen antwoord op hebt. Natuurlijk kan het die vraag op school stellen of aan een eventueel bijles docent, maar die zijn ook niet altijd bereikbaar. Hoe handig is het dan om via een app wat hulp te krijgen? Voor iedereen die deze hulp af en toe kan gebruiken is er goed nieuws, want onlangs is de eerste huiswerk app ter wereld gelanceerd, Mr. Chadd.

On demand huiswerk app

Mr. Chadd is de eerste on demand huiswerkapp ter wereld.Het gebruik van de app werkt erg simpel. De app is via Google Play en de Appstore te downloaden en de gebruiker kan aangeven over welk vak hij of zij een vraag wil stellen. Na het stellen van de vraag wordt de gebruiker binnen 10 seconden gekoppeld aan een coach. De coaches van Mr. Chadd zijn universitaire studenten die uitblinken in het vak waarin zij hulp bieden en worden op voorhand getoetst op didactische vaardigheden. De gebruiker van de app krijgt niet alleen een passend antwoord op zijn vraag maar ook handvatten aangereikt om het voortaan zelf te kunnen.

Vooral Wiskunde en Latijn zijn lastig

De app biedt een uitkomst op de momenten waar de ouder zijn kind niet kan ondersteunen. Zo is gebleken uit onderzoek van PHD- studente Mariola Gremmen (24) dat ouders hun kinderen graag willen helpen met hun huiswerk maar dit soms gewoonweg niet kunnen. De ouders die deel hebben genomen aan dit onderzoek geven aan dat hun kennis soms niet ‘ up to date is’ of dat ze moeite hebben met bepaalde vakken, zoals Wiskunde of Latijn. Deze kinderen kunnen voortaan met hun vraag terecht bij de coaches van Mr. Chadd.

Succesvolle pilot

Mr. Chadd is in 2015 opgericht door Jan Kuipers (26) en onderwijskundige Kim van der Esch (29). Afgelopen jaar heeft de app een succesvol pilot jaar gedraaid en heeft nu al meer dan 38.000 gebruikers. Dit succes is onlangs bekroond door de jury van de Accenture Innovation Awards, waar Mr. Chadd als winnaar werd verkozen binnen de categorie ‘Skills to Succeed’.

Facebook Mr. Chadd

Reageer ook