fb
Damespraatjes Damespraatjes

Anouk: ‘Nooit meer onderuit op m’n werk!’

De vloer, het is zoiets wat er nu eenmaal is op je werk. In mijn eigen huis ging ik los met het mooiste laminaat kiezen, het moest perfect zijn. Op mijn werk kijk ik amper naar de vloer en neem ik hem zoals hij is. Toch loont het om die vloer op je werk eens goed onder de loep te nemen. Daar kwam ik achter nu mijn vriend bezig is met een eigen restaurant. Je kan veel narigheid voorkomen met het kiezen van de goede werkvloer.

Onderuit in het restaurant

Op een kantoor heb je natuurlijk een ander soort vloer nodig dan in een sportschool of restaurant. In die laatste twee is een goede vloer erg belangrijk, dat heb ik aan den lijve ondervonden. Ik heb in sportscholen en in restaurants gewerkt en in beide gevallen was de vloer altijd punt van irritatie. In een lunchroom waar ik werkte hadden ze bijvoorbeeld een prachtige glanzende tegelvloer. Schitterend, tenminste, als er niemand overheen loopt. Maar dat gebeurt in een lunchroom behoorlijk veel. Gevolg: overal zag je voetstappen en het schoonmaken was een ramp. Ook meegemaakt: dat de vloer spekglad werd en ik bijna in spagaat bij mensen aan tafel kwam. Niet ideaal en vooral heel erg gênant. Hadden zet er maar een expert bijgehaald. Bijvoorbeeld veka, dat is een bedrijf dat zich richt op allerlei soorten gebruik van vloeren op werk. Onder andere horecavloeren en sportvloeren, maar ook voor in het onderwijs, in de industrie of in garages. Ze hebben volop keuze, een werkvloer hoeft echt niet saai te zijn!

Uitglijden op de sportschool

Ook op sportscholen is de vloer belangrijker dan je denkt. Als sportdocent heb ik regelmatig mensen zien uitglijden in hun eigen zweet, dan was de vloer simpelweg niet geschikt voor de opname van vocht. Stel je voor dat je net 50 kilo staat te liften en je voet glijdt weg, dat kan nare situaties opleveren. Of dat de vloer te stroef is en je je knie verdraait omdat je voet blijft staan na een bepaalde oefening. En dan heb ik het nog niet eens over de aansprakelijkheid en verzekeringen.

De perfecte vloer

Een vloer moet dus perfect zijn. Ik merk het nu ook aan mijn vriend, hij is druk bezig met het openen van zijn eigen restaurant en moet overal over nadenken. De vloer was één van de eerste dingen die aan bod kwamen. In een restaurant moet het naast functioneel, ook nog bijdragen aan de sfeer van de zaak. Het is aan te raden om goed over de vloer na te denken als je een eigen bedrijf begint of als je werk een make-over krijgt. Ga niet zelf laminaat halen bij Ikea als je van te voren weet dat de vloer intensief gebruikt gaat worden. Goedkoop is duurkoop. Zorg dat je professionals erbij haalt die met je kunnen meedenken over de perfecte vloer.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook