fb
Damespraatjes Damespraatjes

Altijd wind mee: dit is waarom je een elektrische mamafiets zou kopen!

Weer of geen weer: toen wij nog in Amsterdam woonden, pakte ik altijd de fiets. Enerzijds omdat het beter is voor je lichaam en het milieu, anderzijds omdat de files in de stad en de beperkte parkeermogelijkheden het gewoon veel makkelijker maken. Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen zo veel mogelijk buiten zijn en zelfs een kwartiertje op de fiets draagt hieraan bij. In de tijd dat ik niet anders kon dan de fiets pakken met de kids, ben ik hieraan gewend geraakt en pak ik ook nu wij in Bussum wonen sporadisch de auto. 

Heel wat kilometers maak ik samen met de kinderen op de fiets. Zelfs in Bussum pak ik eigenlijk altijd de fiets, terwijl je hier makkelijk alles met de auto kunt doen. ‘Jij doet echt alles op de fiets he?’, vroeg een moeder mij laatst bij de crèche. ‘Ik trek dat echt niet met twee kinderen en een zware tas. Hoe doe jij dat?’ Mijn antwoord? ‘Het is een elektrische fiets. Haha! Anders zou ik het ook niet trekken hoor.”

Conditie, buitenzijn en kosten besparen

De beste elektrische mamafiets gebruik ik echt voor alles! Natuurlijk om de kindjes naar de crèche te brengen, maar ook als ik boodschappen doe, met mijn man uiteten ga, we een ontspannen fietstocht maken of wanneer ik een afspraak heb met een vriendin die ver weg woont. Soms fiets ik er zelfs mee naar Amsterdam! Hier doe ik ongeveer een uur en een kwartier over. Een heerlijk tochtje waarbij ik lekker buiten ben, aan mijn conditie werk en reis- en parkeerkosten bespaar.

Favoriete vervoersmiddel

Veel van mijn vriendinnen rijden inmiddels ook een elektrische mamafiets. ‘Hoe deden onze moeders dat vroeger met ons?’, vragen wij ons weleens af. Als ik daaraan terugdenk weet ik dat we veel met de auto deden. Niks mis mee natuurlijk, maar ik ben wel blij dat het tegenwoordig anders is. Doordat ik nu elektrisch fiets, is de fiets absoluut mijn favoriete vervoersmiddel geworden. Het moet wel heel hard regenen of heel ver weg zijn, wil ik nog de auto pakken.

Praat mee

Ik denk dat ik zelfs op mijn moederfiets blijf fietsen wanneer de kinderen zelf kunnen gaan fietsen. Heb jij er al eens over nagedacht om een elektrische fiets te kopen? Wat zijn ritjes die je nu met de auto doet, maar dan waarschijnlijk met de fiets zal gaan doen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook