fb
Damespraatjes Damespraatjes

Altijd lekkere koffie in het Rijksmuseum

Douwe-Egberts-Rijksmuseum
Soms kan ik urenlang rondlopen in een museum. Het liefst doe ik dat in mijn eigen tempo en eerlijk gezegd sta ik nooit heel lang stil voor een kunstwerk. Mijn dochters en man nemen juist wel alle tijd om goed te kijken, waardoor ik later weer lang op ze moet wachten. Meestal ga ik tussendoor dan even zitten, kijk wat om me heen, bekijk de mensen en ervaar de sfeer in het museum.

Zodra de meiden en mijn man in aantocht zijn sta ik op en pas me het eerste stukje aan hun tempo aan. Niet veel later loop ik weer op ze uit en het hele hierboven geschetste proces herhaalt zich.

Eind april ga ik met mijn hele gezin naar het Rijksmuseum, maar heb me voorgenomen om daar mijn eigen tempo te bepalen en aan het eind van de dag kunnen ze me ophalen in het cafe van het Rijksmuseum, waar ik speciale Rijksmuseum koffie drink en nog nageniet van al het moois dat ik heb gezien.

Douwe Egberts Nederland is voor een periode van 5 jaar de nieuwe sponsor van het Rijksmuseum geworden. De samenwerking tussen het koffie- en theebedrijf en het museum krijgt onder andere vorm door een unieke koffiemelange, die Douwe Egberts ieder jaar exclusief voor het Rijksmuseum ontwikkelt. De koffie draagt de naam ‘D.E Dutch Master Blend Rijksmuseum’ en wordt geserveerd in het nieuwe café van het museum. Bovendien heeft Douwe Egberts de restauratie mogelijk gemaakt van het ‘tuinhuis’ in de Rijksmuseumtuinen, een uitgiftepunt voor o.a. koffie en thee na heropening op 13 april.

In de eerste speciale koffie-melange voor het Rijksmuseum is de rijke koffiehistorie en -cultuur terug te vinden. De koffiebonen zijn afkomstig uit Ethiopië en Sumatra.

Sandra Blikslager

 

Reageer ook