fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als je groter dan je man of je vriend bent

Vrouwen geven de voorkeur aan mannen die langer zijn dan zij zelf. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond. Zij zouden zich veiliger voelen bij deze mannen en ook verwachten dat langere mannen een hogere sociale status hebben.

Uit een onderzoek in Tanzania blijkt juist dat lengteverschil geen rol speelt. Sterker nog de onderzoekster die het onderzoek verrichtte vermoedt dat vrouwen daar eerder op kleinere mannen zullen vallen zeker in periodes van voedselschaarste.

Lees ook: 8 nadelen van een lang vriendje

In de westerse wereld wordt er bij relaties van mannen met grotere vrouwen heel stereotypisch gedacht, namelijk:

  • zij is machtig – hij is ondergeschikt
  • zij is mannelijk – hij is vrouwelijk
  • zij is moederlijk – hij is jongensachtig

Grote onzin natuurlijk en heel vervelend als je verliefd bent op een man en er wordt op deze manier tegen je relatie aangekeken.

We kunnen hier allerlei tips gaan geven om het lengteverschil kleiner te maken, zoals bijvoorbeeld: draag als vrouw geen hoge hakken als je uitgaat, ga met het maken van foto’s een treetje hoger staan etc. Maar eigenlijk stuit dit ons enorm tegen de borst. Het is zoals het is.

Wij merken (maar dat is absoluut niet wetenschappelijk vastgesteld) dat er steeds meer en gevarieerdere soorten relaties ontstaan; Jong/oud, zwart/wit, vrouw/vrouw, klein/groot en dat het gelukkig steeds minder uitmaakt.

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie dit ervaren.

Bronnen: Tijdschrift Lover en filmpje is van BuzzFeed

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Livia -

Hallo Petra. Ik heb sinds een paar maanden mijn eerste vaste relatie. Ik ben 174 cm en hij helaas 167 cm… Ik voel me lomp naast hem en minder vrouwelijk. Ik vind hem heel knap maar die gedachten blijven rondspoken. Ik wou dat ik gewoon verder kon zonder die gedachten. ZIjn er hier nog vrouwen die hun vriendje heel graag zien maar het grootteverschil blijft rondspoken? Groetjes, Livia

Petra -

Hallo,

Ik ben groter dan mijn man. In onze verkeringstijd droeg ik inderdaad platte schoenen. Ik ben hiermee gestopt omdat ik het zelf ook leuk vind om af en toe hakken te dragen. Mijn man vindt dit geen enkel probleem en vindt het juist mooi. Het is meer de omgeving die er een probleem van maakt dan wij zelf. Pas geleden zat ik naast iemand die ons beiden kent en die zat tegen iemand anders tot wel vier keer toe te vertellen hoe lelijk ze het wel niet vond als de man kleiner is dan de vrouw. In eerste instantie wilde ik niet reageren, maar na de vierde keer heb ik haar toch verteld, dat ik toen ik verliefd werd niet heb gekeken naar zijn lengte. Mensen oordelen altijd naar hun eigen gedachten en dat heeft niets met jezelf te maken gelukkig. Mijn man en ik zijn al vanaf maart 1982 bij elkaar en in juni 2016 25 jaar gelukkig getrouwd. Liefde dat is waar het om draait en niet hoe je bent of er uit ziet.

Met warme groet,
Petra

Reageer ook