fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit doe je als je dreigt te stikken en je bent alleen thuis!

Wat doe je als je alleen thuis bent en er schiet iets in je verkeerde keelgat en plotseling lijk je te stikken? Er is niemand in de buurt die je kan helpen en je hebt te weinig lucht om 112 te bellen? Op Youtube kwamen we een heel bijzondere video tegen van medisch brandweerman Jeff Rechman die we graag met je willen delen?

Wat een superman!

Naast brandweerman is Jeff ook EHBO instructeur en altijd op zoek naar manieren om de levens van mensen te redden. In de jaren tachtig was hij ook bokser en de combinatie van EHBO en boksen bracht hem op het idee van een manier om jezelf te redden als je alleen bent en dreigt te stikken.

Lees ook: Wat moet je doen als je kind dreigt te stikken?

Hoe pak je het aan?

  • Je gaat op grond op je knieën zitten. Vermoedelijk wil je niet anders, want je voelt je niet goed.
  • Je balt je vuisten. Net als een bokser zou doen.
  • Je gaat in een soort ligsteun zitten. Je tenen staan op de grond. En blijft even zo zitten en verzamel moed!
  • Een voor een til je eerst je armen even op. En brengt jezelf weer in een stabiele positie.
  • Je brengt allebei je armen tegelijkertijd opzij. Hierdoor knal je hard met je borst op de grond. Dat kan heel pijnlijk zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat het voorwerp waardoor je lijkt te stikken door de plotselinge schok eruit schiet en je weer lucht krijgt.

Het lijkt me niet fijn om op deze manier op de grond te landen, maar als het de enige manier is om je leven te redden als je dreigt te stikken, dan zou ik het zeker proberen.

Lees ook: Healthy Breakfast Smoothie in IJslandse stijl

Niet doen als je zwanger bent!

Jeff Reichman adviseert trouwens wel om dit niet te doen als je zwanger bent. De schok is best groot op je buik en borst en zou de baby kunnen beschadigen. Maar ja, als je alleen thuis bent en anders dreigt te sterven. Wat doe je dan?

Bekijk zeker de video van Jeff Rechman hieronder, want dat is denk ik (nog) veel duidelijker dan ik het kan omschrijven.

Natuurlijk hopen we dat jullie nooit in een situatie komen om dit te moeten gebruiken. We zijn heel benieuwd of mensen wel eens dreigden te stikken en alleen thuis waren. Hoe hebben zij dit overleefd? Laat het ons weten!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook