fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Healthy breakfast smoothie in IJslandse stijl!

Ooh la la, wat ben ik blij dit recept ein-de-lijk met jullie te mogen delen. Ik zat er al een tijdje op te broeden, maar het was me nog niet gelukt de perfecte combinatie van ingrediënten te vinden. Toen ik hoorde dat we skyr van Arla mochten testen, wist ik het: dit is het moment. Ik maak de ontbijtsmoothie met skyr in plaats van magere yoghurt. Het bleek het geheime ingrediënt, want man, man, man wat is dit lekker met skyr. Ik vertel jullie waarom en hoe je de smoothie maakt.

Waarom met skyr en niet gewoon met yoghurt?

Eerst dacht ik dat skyr gewoon een nieuwe kwark of yoghurt was. Not! skyr verschilt echt van gewone yoghurt en kwark. Het is namelijk vol en romig zoals kwark, maar het heeft helemaal geen vet. Ja ladies: GEEN VET! Daarnaast bevat het 1,5 keer zoveel eiwit als gewone kwark en is het volledig natuurlijk. Geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen dus.

Goed, je snapt mijn punt. We verkiezen skyr boven gewone kwark of yoghurt door de volle textuur, natuurlijke ingrediënten en de gezondheidsvoordelen.

arla-skyr-3

Maar wat is skyr nou precies? 

skyr is een yoghurt in IJslandse stijl. We zijn bijna allemaal wel bekend met yoghurt in Turkse en Griekse stijl, maar de IJslandse variant kenden we in Nederland bijna niet. Arla heeft hier verandering in gebracht door skyr op de markt te brengen en al snel werd het een heel populair product. ‘Mijn’ supermarkt (Jumbo op de Baarsjesweg in Amsterdam) heeft skyr naturel zelfs in de top-350 van bestverkochte producten staan. Ik ben dus niet de enige fan, haha!

arla-skyr-4

In IJsland ontbijten ze al jaren met deze vetvrije, proteïnerijke yoghurt. En ook ik start de dag tegenwoordig op zijn IJslands. Je kunt skyr met ontbijtgranen en fruit eten, maar ik maakte er een zalige breakfast smoothie van. Hier is het recept!

Ingrediënten

  • 2 flinke eetlepels Arla skyr (bijvoorbeeld naturel of framboos-cranberry)
  • 1 hand bevroren aardbeien
  • 1 hand blauwe bessen
  • 100 ml koud water
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Bereiden

1. Doe alle ingredienten in de blender en laat hem 1 minuut op de hoogste stand blenden, totdat het één glad geheel is.

2. Giet de smoothie in een glas en garneer eventueel met wat kokosrasp en blauwe bessen.

Enjoy!

arla-skyr-2

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook