fb
Damespraatjes Damespraatjes

Afvallen op het station!!!

Je reist dagelijks met het openbaar vervoer. Naar je werk, of naar school neem je altijd de trein, anders sta je immers in de file en daar zit je niet op te wachten. Helaas zit het treinverkeer ook niet altijd mee. Vertragingen, of treinen die maar twee keer per uur komen kunnen er nog wel eens voor zorgen dat jij verveeld en geïrriteerd op het station staat te wachten.

Je wordt dan bijna automatisch naar één van de vele winkeltjes op het station toe getrokken. Als je bijvoorbeeld thuis geen tijd meer hebt gehad om te ontbijten, ga je lekker even wat halen in de Albert Heijn to go, of bij een kiosk. Helaas is dit wat minder goed voor je als je aan het afslanken bent. Er worden voornamelijk producten met veel kilocalorieën aangeboden!

Voor ieder moment van de dag is wel iets te vinden op het station wat jij lekker vindt. Als je uit je werk komt lonkt de Smullers met z’n friet en lekkere snacks, en kom je op een ander tijdstip dan is een ijsje bij de Swirl’s natuurlijk ook niet mis!

Het station biedt ontzettend veel verleidingen. Er komen dagelijks duizenden mensen en voor velen is het de gewoonte om er altijd iets te kopen. Is dit nou voor jou ook zo en wil je graag iets eten omdat je dit bijvoorbeeld thuis vergeten bent of omdat je je verveelt?

Waar kun je dan op zo’n moment het beste voor kiezen?

Het beste kun je naar de Albert Heijn to go gaan om een stuk fruit, een bakje sla of een gezond broodje te kopen. Ook een kop koffie of thee is goed om de tijd te doden en toch weinig kilocalorieën binnen te krijgen. Pas op, want er zijn veel producten te krijgen die vele malen lekkerder zijn als dat appeltje of die kop koffie. Door toch die winkel in te gaan maak je het jezelf een stuk moeilijker.

Eigenlijk is snel even eten op het station nooit goed. Zeker als je af wilt vallen is het heel belangrijk om altijd bewust te zijn van wat je eet. Je moet daar dan ook de tijd voor nemen. Wanneer jij op het station snel je bolletje of snackje naar binnen knabbelt doe je het puur omdat je je verveelt en trek hebt. Binnen no-time zit het achter je kiezen en heb je niet eens door gehad dat je überhaupt iets gegeten hebt.

De absolute grote zonden op het station zijn de snacks van de Smullers, de Burger King en de overheerlijke ijsjes van de Swirl’s. Deze producten zitten bomvol met kilocalorieën en voor dat je het weet zijn ze op. Probeer dit dus echt te vermijden want als je daar een gewoonte van maakt zullen de kilo’s er aan vliegen.

Gelukkig lijkt er nu wel een beetje verandering te komen in het ongezonde aanbod op de stations. Sinds kort zijn er ook “Ik kies bewust” producten te koop. Zo kun je bij de broodjes zaken nu een volkoren broodje met kipfilet of 30+ kaas krijgen. Eindelijk iets met niet zoveel kcal! Ook een aantal sandwiches krijgen het “Ik kies bewust” logo. Maar pas wel altijd een beetje op, sommige broodjes lijken gezond maar worden alsnog calorierijk gemaakt door het gebruik van bijvoorbeeld mayonaise. Lees dus ook bij de “Ik kies bewust” producten altijd goed het etiket en vergelijk het eventueel met een ander gezond product.

Maar ook voor je portemonnee is het kopen van eten op het station niet goed. Alles is er een stuk duurder dan in de normale supermarkt. Het beste kun je dus gewoon altijd zelf een stuk fruit of een verantwoord tussendoortje in je tas stoppen zodat je helemaal niets hoeft te kopen. Als je dan trek hebt eet je dat gewoon op. Het kost je geen extra geld en de kans dat je dan de verleidingen niet kunt weerstaan is een stuk kleiner wanneer je trek al weggenomen is door dat tussendoortje.

Probeer het station niet te associëren met een plek waar je eten kunt kopen. Ga als je moet wachten lekker een winkel in waar je tijdschriften kunt kopen en kijk daar wat rond. Een lekker muziekje opzetten of een boek lezen helpt ook. Je hebt dan een ander soort afleiding waardoor je waarschijnlijk niet eens denkt aan eten.

Kies een mooi plekje uit op het station en je zult dan merken, dat ook zonder afleiding van eten de tijd vliegt en dat het ook wel mee valt met de trek die je altijd lijkt te hebben. Voor je het weet is die trein er weer en heb je niet eens door dat je een half uur hebt gewacht.

Wees dus verstandig en eet je maaltijden gewoon thuis. Je kunt er dan veel meer van genieten, het helpt je een hoop geld besparen en het is ook nog eens veel beter voor je gezondheid!

Bron: valtaf.nl

Reageer ook