fb
Damespraatjes Damespraatjes

Afvallen met behulp van geuren: déze luchtjes verminderen je eetlust

geuren afvallen

Sinds een paar weken ben ik weer begonnen met het doen van Weight Watchers. De eerste weken van januari waren bij mij niet bepaald gezond, dus het roer moest echt weer even helemaal om. Voor mij is Weight Watchers een methode die goed werkt en waarbij ik op een rustige manier een paar kilootjes kwijt kan raken. Maar wist je ook dat geuren je kunnen helpen bij het afvallen? Raar maar waar!

Hulpmiddel

Uit onderzoek is gebleken dat geuren meer kunnen dan we aanvankelijk dachten. Zo kunnen ze je energie geven, je mindset verbeteren, voor ontspanning zorgen én dus ook je eetlust verminderen. Natuurlijk is het niet zo dat je door het gebruik van geuren ineens 10 kilo lichter bent als je op je weegschaal met lichaamsanalyse stapt, zonder daar iets voor te doen. Afvallen is uiteindelijk altijd het principe van minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Geuren zijn hier slechts een hulpmiddel bij.

Groene appels en bananen

Dr. Alan R. Hirsch, de neurologische directeur van de Smell & Taste Treatment and Research Foundation in Chicago kwam erachter dat mensen die bepaalde geuren roken als ze trek hadden, minder aten dan wanneer ze die geur niet roken. Zo zouden de geur van groene appels en van bananen helpen om om minder te eten.

Brein voor de gek houden

Het ruiken van bepaalde geuren kan je brein voor de gek houden. Alleen al door het eten te ruiken, denkt jouw lichaam dat het ze heeft opgegeten. Het reukcentrum is in de hersenen verbonden met het verzadigingscentrum. Bijzonder he?

Lees ook: Advies gevraagd: “Mijn huisarts zegt dat ik moet afvallen, maar ik wil dat eigenlijk niet”

Vanille pleisters

Uit een onderzoek van het St. George’s ziekenhuis in Londen blijkt ook dat andere geuren je helpen minder te eten. Hierbij lieten ze de deelnemers naar vanille ruikende pleisters dragen. De geur van de pleisters zorgde ervoor dat de deelnemers minder zin kregen in chocolade en andere zoetigheid kregen. Al binnen één maand was de trek dusdanig afgenomen, dat ze enkele kilo’s kwijt waren

Zou jij dit willen?

Wat een interessante onderzoeksresultaten! Zeker iets om een keer te proberen. Wij zijn vooral heel benieuwd of er ook van die geurpleisters op de markt zullen komen. Ik zou ze zeker proberen! Jij ook? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Annemarie Klein -

Eind jaren 90 / begin 2000 verkocht het Kruidvat vanille pleisters. Deze ovale en sterk naar vanille ruikende pleister kon je op de binnenkant van je pols plakken waardoor de geur de hele dag om je heen hing en waardoor je dus constant de geur kon ruiken. In die tijd was ik verslaafd aan snoepen: dagelijks potten vol met snoep! Na de eerste pleister had ik totáál geen behoefte meer aan snoepen en kwam mijn snoepverlaving tot z’n einde! Voor mij was dit een wonderpleister maar om één of andere reden worden ze niet meer verkocht of zijn ze moeilijk te vinden.

Reageer ook