fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 redenen waarom je nooit een bananenschil moet weggooien

Je bananenschil weggooien? Zonde, er zijn zoveel dingen die je er mee kunt doen. En het bespaart ook nog eens een hoop afval, want in Nederland eten we met z’n allen ongeveer 720 miljoen bananen per jaar. Maar wat moet je dan met je banaan doen om die enorme berg bananenschillen te voorkomen?

1. Gebruik het tegen wratten. Gebruik je de gele kant (buitenkant) en plak het stukje bananenschil met bijvoorbeeld doorzichtige wondpleister op de wrat. Doe dat ’s nachts en verwijder het overdag. Het kost je 1 tot 2 weken, maar dankzij de grote hoeveelheden kalium in de schil werkt het.

2. Gebruik het tegen splinters. Dit keer gebruik je de binnenkant van de schil. Leg het op de plek met splinter en doe er tape overheen. De enzymen zorgen er voor dat de splinter eruit wordt gewerkt. Ook bulten  kan het verzachtend op de huid werken.

3. Gebruik het in de tuin om luizen te bestrijden. Snijd de schil in kleine stukjes en leg ze om de rozenstruik heen. Ook kun je wat schillen begraven in het gebied er omheen. Nog een tip voor buiten: wordt je gestoken door een mug, wrijf je huid dan in met de binnenkant van de schil.

4. Gebruik het tegen hoofdpijn. Pureer de schil en gebruik het zalfje dat dan ontstaat om je voorhoofd en slapen mee in te smeren en de hoofdpijn zal snel verdwijnen. Je kunt ook een complete schil op je voorhoofd leggen.

5. Gebruik het als je in een sombere bui bent. In de schil zit het stofje serotonine en tryptofaan, deze stofjes werken om je beter te laten voelen als je je wat depressief voelt. Depressieve mensen hebben vaak een laag serotonineniveau. Heb je dat? Drink iedere avond een aftreksel van de schil en doe dit minimaal 1 week, de kans is groot dat je je dan weer wat beter voelt.

6. Gebruik het om je tanden witter te maken. Gebruik hiervoor een  stukje van de binnenkant van de schil. Wrijf dit zachtjes gedurende 2 minuten over je tanden en laat het merg er dan 5 tot 8 minuten opzitten. Houd je mond open houdt en probeer er niet met je tong aan te komen.  Veeg het vervolgens met een doekje weg. Als je het iedere dag doet, dan zou je het na een paar weken moeten zien.

7. Gebruik het als mest in de tuin. Groeien je planten niet zo hard en word je ongeduldig. Leg er wat schillen bij en je zult zien dat ze na een paar weken flink groter zijn.

Bronnen:

 

Reageer ook