fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: ‘Mijn schoonmoeder behandelt mijn man nog steeds als een kind’

Getrouwd zijn met een man die nog steeds wordt gepamperd door zijn moeder  is vermoeiend. Daar weet Lucia (39) alles van. “Speciaal voor hem koopt ze elke week een biefstukje bij de beste slager uit de stad. Je verzint het niet.”

Zeven jaar geleden leerde Lucia haar man kennen. “Ik vond hem zo leuk. Prachtige donkere ogen, zwart krullend haar. En zo lief.” Nadat ze twee maanden met elkaar hadden gedatet, stelde ze Gerard voor aan haar ouders. “Ik voelde dat Gerard een blijverdje zou zijn. Mijn vorige vriendjes nam ik niet eens mee naar huis omdat ik wist dat een relatie met hen niet lang stand zou houden.”

Ordinaire meisjes

Haar ouders waren gecharmeerd van de vriendelijke Gerard. Lucia werd steeds nieuwsgieriger naar de ouders van haar vriend en wilde ze graag ontmoeten. “Gerard maakte een afspraak. Ik had er veel zin in en stond voor mijn kledingkast. Hij raadde me aan me een beetje netjes aan te kleden en niet te bloot. Ik vond dat raar. Hij antwoordde dat zijn moeder niet van ordinaire meisjes hield. Ik was te verliefd om boos te worden. Ik was helemaal niet ordinair.”

Lastige vlieg

Toen Lucia werd voorgesteld aan haar schoonmoeder, werd ze door haar van top tot teen bekeken. “Ik voelde me super ongemakkelijk. Ze was ook helemaal niet aardig. Zijn vader wel, hij stelde me gelijk op mijn gemak.” Lucia kletste vooral met de vader van Gerard en toen ze naar de keuken liep om haar hulp aan te bieden, wapperde haar schoonmoeder met haar handen.  “Alsof ik een lastige vlieg was die om haar heen zoemde. Mijn hulp werd duidelijk niet op prijs gesteld.”

Biefstuk

Als het eten wordt opgediend, ziet Lucia dat haar vriend een mals biefstukje op zijn bord heeft en zij niet. “Zijn ouders en ik hadden kip en hij een biefstuk. Ik begreep er niets van. Mijn schoonmoeder zag me kijken en legde uit dat ze haar lieve Gerardje elke week een biefstukje voorschotelde zodat hij sterk en gezond bleef.”

Bij zijn moeder in bad

Nadat ze elkaar een jaar kenden, trouwden Lucia en Gerard. En nog steeds gaat Gerard een keer in de week naar zijn ouders toe. Alleen. Hij gaat daar dan in bad en zijn moeder kookt lekker voor hem. “Hij zegt dat hij dat nodig heeft en dat zijn moeder het fijn vindt om voor hem te zorgen. Ik vind het belachelijk. Hij is 43 jaar, grow up. We maken er vaak ruzie over maar hij blijft zijn moeder steunen. Het spreekt voor zich dat ze mij niet goed genoeg vindt voor haar zoon.”

Ben niet met haar getrouwd

Ze gaat zo min mogelijk naar haar schoonouders en als ze gaat praat ze vooral met haar schoonvader. Haar schoonmoeder stort zich volledig op Gerard en heeft geen oog voor Lucia. “Ik heb het losgelaten en me bij de situatie neergelegd. Het is vechten tegen de bierkaai en daarin heb ik geen zin. Want ondanks alles houd ik van Gerard en ben ik niet met zijn moeder getrouwd.”

Ook al heeft Lucia het losgelaten, toch vraagt ze zich af en toe af of dit wel normaal is? Kan ze dit wel zo laten doorgaan? Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond?

3 reacties

Mari -

Laat hem lekker alleen gaan en ga lekker uit eten met vriendinnen ofzo

Denise -

ik zou hem dumpen of net zo lang de waarheid zeggen totdat er wat verandert en hem laten voelen dat hij je kwijt kan raken en geen vrouw zo’n vent wil(is ook zo) ik doe dat ook bij mij vent

Joris -

Als je geen energie haalt uit de bezoekjes, je schoonouders je niet waarderen én je eigen man tijdens zulke bezoekjes alleen oog heeft voor z’n moedertje, waarom zou je dan in hemelsnaam gaan? Ga lekker een keer per week lekker wat leuks voor jezelf doen. Voor iedereen fijner.

Reageer ook