Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Mijn man ging vreemd en geeft mij de schuld”

Een maand geleden ontdekte deze anonieme lezeres dat haar man haar meermaals had bedrogen. Na een confrontatie wijst hij haar als de schuldige aan. Ze is totaal verbaasd, maar vraagt zich wel steeds meer af of hij misschien gelijk heeft. Wat was haar aandeel in zijn affaire? Lees hier haar dilemma en voorzie haar van jouw advies!

“Mijn man en ik zijn aankomende zomer tien jaar getrouwd. Net als in ieder huwelijk kennen ook wij onze ups and downs. Het hoort er allemaal bij en ik geen echtpaar dat alleen maar hoogtepunten heeft meegemaakt.”

“Vier weken geleden ontdekte ik bij groot toeval een reeks emails op zijn telefoon. Ik was op zoek naar een boekingsbevestiging van een hotel dat wij voor deze zomer hebben geboekt, maar stuitte op een hele bups bevestigingsmails van hotels waar wij nooit waren geweest. Niet alleen was ik hier nooit geweest, het waren boekingen op dagen dat hij gewoon aan het werk was.”

“Die avond vroeg ik hem naar de boekingen. Eerst zei hij dat het spam mailtjes waren, maar na flink doorvragen gaf hij toe daar enkele keren per week met zijn collega naartoe te gaan. Hij biechtte op al ruim een half jaar een affaire met haar te hebben. Toen ik kwaad werd zei hij iets wat mij enorm aan het denken heeft gezet: ‘Als jij er gewoon voor mij zou zijn, dan zou ik het niet buitenshuis hoeven te zoeken'”.

“Drie jaar geleden startte ik een winkel met bijbehorende webshop. Al snel ging dit goed lopen en ik kreeg het er onwijs druk mee. Zo druk, dat ik de meeste avonden tot laat aan het werk ben en hij veel alleen met de kinderen doet. Ook in de weekenden maak ik minder tijd voor hem dan hij eigenlijk zou willen en we hebben ook nog maar zelden seks met elkaar.”

“Hoe langer ik erover nadenk, des te meer ga ik begrijpen wat hij zegt. Ik had minder moeten werken en meer tijd voor hem en de kinderen moeten maken. Ik had vaker een weekendje met hem moeten plannen. Aan de andere kant: hij had ook naar mij aan kunnen geven meer aandacht nodig te hebben. Elke keer als ik hem vroeg of het goed was als ik tot laat zou werken, zei hij dat hij het prima was.”

“Wiens schuld is deze hele affaire nou eigenlijk? Die van hem of die van mij? Of misschien wel van ons samen? Ik ben heel benieuwd naar de adviezen en meningen van andere vrouwen.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 


10 reacties

Kim de Jongh -

Wat zou het voor jou veranderen als je meer de schuld zou krijgen van dit alles? Het is denk ik belangrijk voor een volgende crematie voor je? Dat je minder werkt..? Ik herken het ook helaas. Ook een eigen bedrijf gestart en mijn ex was al jaren depressief en wilde zoveel aandacht (negatieve aandacht) dat ik na zoveeel jaar gedoe met hem iets leuks voor mijzelf wilde en had veel passie voor mijn bedrijf. Vergeet niet dat een man een stuk zwakker is als het om seks gaat, dan een vrouw. Als vrouw kun je bijna elke man je bed in krijgen omdat ze zo zwak zijn op dat gebied. Vergeet dat nooit- het verstand begeeft het dan. Geef jezelf niet de schuld maar bepaal hoe je hiermee om wilt gaan..

Inge -

Vraag, maakt het uit wie schuld is?

Hij ging vreemd, zijn verantwoording. Wat de aanleiding voor hem was? Misschien inderdaad dat jullie wat uit elkaar groeiden… En daar zal jij dan jouw aandeel in kunnen zoeken…

Houden jullie van elkaar?
Zorg dat je er dan samen uit komt.

Eva -

Heeft hij meermaals met jou besproken dat hij meer aandacht van je nodig heeft? Zo nee, dan heb jij absoluut geen schuld in deze. Heeft hij het meermaals aangegeven en heb je er niks mee gedaan? Dan heb je nog steeds minder dan de helft schuld. Hij heeft de uiteindelijke beslissing genomen er meer van te maken dan een vonk bij elkaar in de ogen kijken. Meer aandacht geven aan hem kan wel bijdragen aan de oplossing. Als jullie beide bereid zijn te werken aan je relatie. Beide.

Ria -

ik vind het lul praat hij had moeten zeggen ik wil meer .en vreemd gaan is nooit goed.ze werkte hard daar profiteerd hij ook van lijkt mij .ik wens haar sterkte .vergeven kan zeker .maar dan moet je misschien iets doen wat je eigenlijk niet wil.dus goed nadenken.

Anoniem -

Gekende situatie,
Als man zeg je mss wel dat het ok is wat ze doet om haar niet te kwetsen. Hierdoor kom je in deze situatie.
Hij had het beter gezegd maar dan krijg je als man de reactie dat je de vrouw haar carrière niet gunt.
Zoiets is altijd de fout van beide partners

Ikke -

Het vreemdgaan van je man is sowieso nooit jou schuld. Je man had kunnen praten, weg kunnen gaan of wat dan ook. Wel kun je samen kijken waar het mis is gegaan wat hij buiten de deur zocht… ga niet de schuld op je nemen!

Conny -

Niet verstandig dat je je man en vooral ook je kinderen zo vaak alleen hebt gelaten. Daarvoor zijn jullie toch niet aan een gezin begonnen? Als er dan ook nog eens geen intimiteit meer is, is het volkomen begrijpelijk dat hij dat ergens anders zoekt. Ik denk dat je te laat bent om je huwelijk nog te redden en ja, je hebt het aan jezelf te danken.

Priscilla -

Ik zie in mijn reactie type fouten had ik even moeten checken…excuus…me mob typt niet zo best soms haha

Priscilla -

Vreemdgaan hoe een relatie ook is…kan gewoon niet heb het zelf helaas ook meegemaakt…en idd het heeft twee kanten want de relatie zat al niet goed..nu beaef je wat anders kon…het leert je ook…maar hoe kunnen mnesen dit toch lekker goed praten voor zichzelf ..vreemdgaan is gewoon iets wat niet moet gebeuren..praat voor het teaat is en voor je denkt ik ga met een ander het bed in duiken als je echt van iemand hpud ga je niet vreemd . En verdien jij een betere man.

Joris -

Had gewoon op tijd samen, met elkaar gepraat. Netjes is het niet van hem. Slordig des te meer; elk weldenkende man had die mails gewoon verwijderd als z’n partner toegang heeft tot doel mailbox.

Reageer ook