fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Mijn man ging vreemd en geeft mij de schuld”

Een maand geleden ontdekte deze anonieme lezeres dat haar man haar meermaals had bedrogen. Na een confrontatie wijst hij haar als de schuldige aan. Ze is totaal verbaasd, maar vraagt zich wel steeds meer af of hij misschien gelijk heeft. Wat was haar aandeel in zijn affaire? Lees hier haar dilemma en voorzie haar van jouw advies!

“Mijn man en ik zijn aankomende zomer tien jaar getrouwd. Net als in ieder huwelijk kennen ook wij onze ups and downs. Het hoort er allemaal bij en ik ken geen echtpaar dat alleen maar hoogtepunten heeft meegemaakt.”

Boekingsbevestigingen

“Vier weken geleden ontdekte ik bij groot toeval een reeks emails op zijn telefoon. Ik was op zoek naar een boekingsbevestiging van een hotel dat wij voor deze zomer hebben geboekt, maar stuitte op een hele bups bevestigingsmails van hotels waar wij nooit waren geweest. Niet alleen was ik hier nooit geweest, het waren boekingen op dagen dat hij gewoon aan het werk was.”

“Die avond vroeg ik hem naar de boekingen. Eerst zei hij dat het spam mailtjes waren, maar na flink doorvragen gaf hij toe daar enkele keren per week met zijn collega naartoe te gaan. Hij biechtte op al ruim een half jaar een affaire met haar te hebben. Toen ik kwaad werd zei hij iets wat mij enorm aan het denken heeft gezet: ‘Als jij er gewoon voor mij zou zijn, dan zou ik het niet buitenshuis hoeven te zoeken'”.

Druk met webshop

“Drie jaar geleden startte ik een winkel met bijbehorende webshop. Al snel ging dit goed lopen en ik kreeg het er onwijs druk mee. Zo druk, dat ik de meeste avonden tot laat aan het werk ben en hij veel alleen met de kinderen doet. Ook in de weekenden maak ik minder tijd voor hem dan hij eigenlijk zou willen en we hebben ook nog maar zelden seks met elkaar.”

Had het kunnen zeggen

“Hoe langer ik erover nadenk, des te meer ga ik begrijpen wat hij zegt. Ik had minder moeten werken en meer tijd voor hem en de kinderen moeten maken. Ik had vaker een weekendje met hem moeten plannen. Aan de andere kant: hij had ook naar mij aan kunnen geven meer aandacht nodig te hebben. Elke keer als ik hem vroeg of het goed was als ik tot laat zou werken, zei hij dat hij het prima was.”

Mijn schuld?

“Wiens schuld is deze hele affaire nou eigenlijk? Die van hem of die van mij? Of misschien wel van ons samen? Ik ben heel benieuwd naar de adviezen en meningen van andere vrouwen.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

2 reacties

Fiene -

Trap er niet in meid, hij wilt het gewoon in je schoenen schuiven dat hij zijn .. achterna loopt.
Een laffe beschuldiging dus. Het is nooit jouw schuld. De deur uittrappen die vent en jouw leven zonder hem leiden. Succes!

willem buyse -

hoe je ook je relatie “verwaarloost” geen enkele reden om voor de ander het achter je rug om buiten de deur te zoeken

Reageer ook