fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Mijn man ging vreemd en geeft mij de schuld”

Een maand geleden ontdekte deze anonieme lezeres dat haar man haar meermaals had bedrogen. Na een confrontatie wijst hij haar als de schuldige aan. Ze is totaal verbaasd, maar vraagt zich wel steeds meer af of hij misschien gelijk heeft. Wat was haar aandeel in zijn affaire? Lees hier haar dilemma en voorzie haar van jouw advies!

“Mijn man en ik zijn aankomende zomer tien jaar getrouwd. Net als in ieder huwelijk kennen ook wij onze ups and downs. Het hoort er allemaal bij en ik ken geen echtpaar dat alleen maar hoogtepunten heeft meegemaakt.”

Boekingsbevestigingen

“Vier weken geleden ontdekte ik bij groot toeval een reeks emails op zijn telefoon. Ik was op zoek naar een boekingsbevestiging van een hotel dat wij voor deze zomer hebben geboekt, maar stuitte op een hele bups bevestigingsmails van hotels waar wij nooit waren geweest. Niet alleen was ik hier nooit geweest, het waren boekingen op dagen dat hij gewoon aan het werk was.”

“Die avond vroeg ik hem naar de boekingen. Eerst zei hij dat het spam mailtjes waren, maar na flink doorvragen gaf hij toe daar enkele keren per week met zijn collega naartoe te gaan. Hij biechtte op al ruim een half jaar een affaire met haar te hebben. Toen ik kwaad werd zei hij iets wat mij enorm aan het denken heeft gezet: ‘Als jij er gewoon voor mij zou zijn, dan zou ik het niet buitenshuis hoeven te zoeken'”.

Druk met webshop

“Drie jaar geleden startte ik een winkel met bijbehorende webshop. Al snel ging dit goed lopen en ik kreeg het er onwijs druk mee. Zo druk, dat ik de meeste avonden tot laat aan het werk ben en hij veel alleen met de kinderen doet. Ook in de weekenden maak ik minder tijd voor hem dan hij eigenlijk zou willen en we hebben ook nog maar zelden seks met elkaar.”

“Hoe langer ik erover nadenk, des te meer ga ik begrijpen wat hij zegt. Ik had minder moeten werken en meer tijd voor hem en de kinderen moeten maken. Ik had vaker een weekendje met hem moeten plannen. Aan de andere kant: hij had ook naar mij aan kunnen geven meer aandacht nodig te hebben. Elke keer als ik hem vroeg of het goed was als ik tot laat zou werken, zei hij dat hij het prima was.”

Mijn schuld?

“Wiens schuld is deze hele affaire nou eigenlijk? Die van hem of die van mij? Of misschien wel van ons samen? Ik ben heel benieuwd naar de adviezen en meningen van andere vrouwen.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

6 reacties

Joris -

Lezers deden eerder moeite op dit artikel te reageren, maar die reacties zijn zonder pardon gewist. Voor wie ze toch wil lezen: http://web.archive.org/web/20230205044735/https://damespraatjes.nl/advies-gevraagd-mijn-man-ging-vreemd-en-geeft-mij-de-schuld/

Leo -

Het aloude spreekwoord zegt, dat waar twee kijven, twee schuld hebben.
Voorzichtig wil ik beweren daar dat hier ook zo is.
Ik praat niet over welke verhouding, maar over het geheel. En ik denk dat het belangrijk is om dat te bepraten, dat jullie beiden hier een aandeel in hebben . Wel in het besef dat iedereen wel verantwoordelijk blijft voor zijn daden. Hij dus ook.
Het is heftig, en de toekomst zal leren waar het naar toe gaat: week of geen scheiding .
In ieder geval sterkte.

Sila -

Wat anderen al zeggen:
Hij draait schuld om en brainwasht jouw hoofd.
Als hij thuis zijn waffel niet open trekt
maar wel zijn broek uit trekt bij een andere vrouw is HIJ fout.
Niet eens goedkoop in “de bosjes, wc”
maar in een hotel.
Triest voor de kinderen maar ik zou
hem er uit zetten als dat kan.
1x de LUL uithangen zal niet zijn
laatste keer zijn.
Zijn geld kan hij dan besteden aan
o.a. kinderalimentatie.

Margreet -

Je bent nooit, nooit verantwoordelijk voor het gedrag van een ander. Het feit dat jij je nu onzeker voelt betekent dat het gaslighten is geslaagd. Zorg dat je wat steviger in je schoenen gaat staan, de grond onder je voeten gaat voelen. Letterlijk.

Jose -

Volgens mij is vreemd gaan nooit goed te praten? Je kan er samen uitkomen en besluiten verder te gaan samen, maar het is nooit goed.
En wat hij doet is extreem gaslighten. Lekker van zijn fout, jouw fout maken. Jouw laten twijfelen aan jezelf…
Want je zegt het zelf ook al: hij had ook kunnen aangeven dat hij wat te kort kwam. Maar hij koos meteen voor de weg van de minste weerstand, nergens samen aan werken, maar het meteen ergens anders zoeken…
Ik zou met iemand gaan praten. Alleen en/of samen. Alles helder krijgen.

Rieneke -

Wat een narcistische reactie van hem. Lekker het probleem omdraaien: jij bent het probleem en nu ga je ook nog twijfelen aan zijn opmerking? Het lijkt er op dat je leeft met een narcist (heb je ook in verschillende gradaties) Bij een narcistische relatie is niet altijd geweld maar bijvoorbeeld geestelijke manipulatie zoals kleinering of vaak even laten zien wat hij wel niet doet. Hoe je went of keert hij heeft je bedondert en het doet hem niet veel want anders had hij jou nooit en immer verwijten gemaakt.
Laat je niet gek maken en na zo lange huwelijk is het ook moeilijk om met een heldere neutrale blik te kijken naar je huwelijk.
Mijn advies ga eens alleen naar een relatietherapeut en vertel je verhaal. Dit zou echt een eye opener zijn zodat je een verstandige keuze kan maken of een oplossing voor dit probleem.

Reageer ook