fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Ik word gék van het gesnurk van mijn man, maar hij wil er niks aan doen

gesnurk man

Concentratieproblemen op mijn werk, snel afgeleid in het verkeer en gewoon heel vaak moe: allemaal gevolgen van het feit dat ik al jaren slecht slaap. De reden? Het snoeiharde gesnurk van mijn man Ton. Ik ben ten einde raad en ik hoop dat andere vrouwen mij kunnen helpen met hun advies, want eerlijk gezegd houd ik het niet langer vol op deze manier.

Straaljager

Overdag is Ton een stille man, maar ’s nachts heeft hij de geluidsproductie van een straaljager. Hij snurkte altijd al, maar de laatste tien jaar is het geleidelijk steeds erger geworden. Zelf vermoed ik dat het komt omdat hij wat te zwaar is en elke avond twee glazen wijn na het eten drinkt. In ieder geval maakt dat het niet beter.

Lees ook: Waargebeurd: Frederiek’s vriend ligt regelmatig dronken in bed en dat is ze zat

Bang 

Hoe vaak ik ook tegen Ton zeg dat ik echt geen oog dicht doe door zijn enorme gesnurk, het lijkt hem helemaal niks uit te maken. Al meerdere keren heb ik hem gevraagd een afspraak te maken met de huisarts om er iets aan te doen, maar hij vertikt het. Hij zegt dat het allemaal wel meevalt en dat ik gewoon oordopjes in moet doen. Zie me me ’s nachts al liggen in bed? Ik vermoed dat hij bang is om te horen dat hij een verandering in zijn levensstijl moet doorvoeren en dat hij daarom niet naar de dokter gaat.

Fijn samen slapen zonder gesnurk

Mijn zus zei dat ik hem gewoon naar de logeerkamer moet sturen, maar voor mij is dat geen oplossing. Ik wil weer fijn samen slapen, dus hem wegsturen of zelf weggaan is voor mij geen oplossing. Wie kan mij voorzien van advies?

Hulpvraag

Op respectvolle wijze meepraten over de hulpvraag van deze lezeres? Dat kan in de reacties onder dit artikel. Alvast bedankt!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marian -

Snurken en apneu oftewel adem stops gaan vaak samen. Handig om te luisteren of je man tussen het snurken door adem stops heeft. Zo ja naar de arts en een slaap onderzoek aanvragen . Als hij adem stops heeft krijgt hij misschien een Cpap voorgeschreven en is hij erg stil omdat hij dan niet meer snurkt.
Heeft hij geen apneu dan maar in een andere kamer slapen. Je eigen nachtrust is van groot belang.

Reageer ook